Quantcast

Sostinės Šermukšnių gatvėje vietoj nupjautų liepų sužaliuos šermukšniai

  • Teksto dydis:

Sostinės Šermukšnių gatvėje vietoj sergančių ir pavojų keliančių liepų bus pasodinti 30 šermukšnių, pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

„Vilniaus energija“ taip pat šioje gatvėje pradėjo šilumos trasos keitimo darbus. Avarinės būklės, susidėvėjusi, nuolat remontuota daugiau nei 30 metų šilumos trasa bus pakeista nauja. Vilniaus miesto savivaldybė taip pat atnaujins pėsčiųjų zoną – bus nauja danga, šviestuvai, suoliukai, šiukšlių dėžės.

„Vykdant remonto darbus bus pašalintos senos, sergančios liepos, o vietoj jų bus pasodinta 30 švedinių šermukšnių (Sorbus intermedia),  kurie skirtingai negu paprastieji šermukšniai, yra labiau tinkami augti miesto sąlygomis,  yra nereiklūs dirvožemiui, be to įprasmins tikrąjį Šermukšnių gatvės pavadinimą“, - sako Vilniaus miesto savivaldybės Želdynų poskyrio vyr. specialistė Giedrė Čeponytė.

Želdynų specialistai nustatė, kad šioje gatvėje augančios liepos yra sergančios, kadaise netinkamai nugenėtos,  tarp jų buvo statomi automobiliai todėl yra žievės pažeidimų.  Jos taip pat kelia pavojų aplinkiniams, kilus stipresniam vėjui gali griūti ir sužaloti žmones ar transporto priemones. Šilumos trasos keitimo darbus planuojama pabaigti per tris mėnesius, o rudenį pasodinti medžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zalias

Zalias portretas
O gal davai Žariju gatve sudeginam? Sveikas liepas ispjove! Zuokas zveris!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių