Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinės policija: mitingus kontroliuos 300 pareigūnų

2012-03-16 19:01
Sostinės policija: mitingus kontroliuos 300 pareigūnų
Sostinės policija: mitingus kontroliuos 300 pareigūnų / Broniaus Jablonsko nuotr.

Šeštadienį planuojamos dvejos eitynės, policijos atstovų teigimu, nepatogumų vilniečiams sukelti neturėtų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Sigitas Mecelica penktadienio popietę papasakojo žurnalistams apie pareigūnų darbą rytdienos protesto akcijų metu.

„Rytoj yra numatyti du renginiai: 12 valandą tautinių mažumų atstovai protestuos prieš Švietimo įstatymo pataisas, o 15 val. prasidės kitas mitingas“, - teigė pareigūnas.

Tiesiogiai akcijų metu dirbs apie 250 pareigūnų, dar toks pat jų skaičius bus rezerve, tam atvejui, jei kiltų nenumatytų sunkumų.

„Mes labai ramūs. Jokios oficialios informacijos, kad bus bandoma surengti riaušes neturime. Taip pat nesame gavę patvirtinimo, kad protestuojančiųjų prieš Švietimo įstatymą gretose bus chuliganai ar futbolo sirgaliai iš Lenkijos“, - teigė S.Mecelica.

Pareigūnas taip pat patvirtino, kad eismas akcijų metu beveik nebus ribojamas. „Tam tikrų, tačiau labai trumpalaikių apribojimų gali būti Gedimino prospekte, tarp 12 ir 13 val., tačiau tai neturėtų niekam sutrukdyti. Vilniečių gyvenimas tekės įprasta vaga“, - teigė policijos atstovas.

Planuojama, kad į lenkų tautinės mažumos atstovų organizuotą mitingą ateis apie 2 tūkst. žmonių, o visuomenininko Dariaus Kuolio organizuojamą akciją „Už teisingumą, už Lietuvą“ prieš, neva, neteisėtai atleistus Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovus turėtų susirinkti nuo 5 iki 7 tūkst. dalyvių.

Prieš švietimo reformą protestuojantys rinksis Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo ir pajudės Vyriausybės link.

„Jų akcija turėtų pasibaigti truputi po 13 val. ir mūsų žiniomis tai bus taiki eisena. Kito mitingo pradžia – 15 val. pastarasis vyks prie Seimo. Remiantis mitingų laiku ir organizatorių pažadais, galima tvirtinti, kad abiejų protesto akcijų dalyvių keliai nesusikirs“, - teigė S.Mecelica.