Quantcast

Sostinės Pilaitės prospekte tiesiamas naujas dviračių takas

Vilniaus Pilaitės prospekte pradedamas tiesti naujas dviračių takas ir pėsčiųjų šaligatvis, pranešė sostinės savivaldybė.

Raudono asfalto pusės kilometro ilgio tako atkarpa drieksis nuo Sietyno gatvės iki Laisvės prospekto. Jai įrengti savivaldybė skirs apie 841 tūkst. eurų.

Taką planuojama baigti tiesti iki kitų metų vasaros, visas tako ilgis sieks beveik keturis kilometrus.

Įrengiant naują taką bus paklotas raudonas asfaltas, įrengti šaligatviai bei apšvietimo sistema.

Dalyje Pilaitės prospekto dviračių tako tiesimo darbai prasidėjo pernai – tiesiama pusantro kilometro ilgio atkarpa nuo Senosios Pilaitės kelio iki Sietyno ir Spaudos gatvių.

Šiai atkarpai įrengti savivaldybė skyrė maždaug 740 tūkst. eurų, darbus planuojama pabaigti rudenį.

Tiesiant taką taip pat bus įrengti ir dviračių eismui pritaikyti šviesoforai ties sankryžomis su V. Pociūno ir Sietyno gatvėmis, teigiama pranešime.

„Kitąmet T. Narbuto gatvėje tiesime beveik 4 km ilgio dviračių ir pėsčiųjų taką. Raudono asfalto takas sujungs Pilaitės ir Konstitucijos prospektus.  Tai bus pagrindinė Vilniaus vakarinės dalies dviračių ir pėsčiųjų tako jungtis su miestu. (...) Naujas takas susijungs su jau nutiestais takais palei Laisvės prospektą ir ką tik baigta atkarpa Justiniškių gatvėje“, – sako Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas.

Per artimiausius kelerius metus sostinės savivaldybė ketina baigti formuoti nenutrūkstamą dviračių trasų tinklą. Tuo siekiama užtikrinti saugesnį susisiekimą urbanizuotoje miesto dalyje.

Šiemet planuojama tiesti daugiau kaip 25 kilometrus jungčių – abejose Neries krantinėse ir palei Vilnią, Pilaitės prospekte ir T. Narbuto gatvėje, „Žirmūnų trikampyje“ – Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvėse, šiaurinėje miesto teritorijoje – Neries Senvagės teritorijoje bei palei Linkmenų gatvę.

Taip pat ketinama pradėti darbus Žalgirio, Rinktinės, Širvintų, Giedraičių, Kernavės, Kareivių bei Žirmūnų gatvėse, Naujamiestyje – Algirdo, Geležinkelio, Dariaus ir Girėno gatvėse.

Dviračių takai taip pat projektuojami Šiaurinėje, Ukmergės, Erfurto, Balsių, Ragučio gatvėse ir kitur.

Skaičiuojama, kad investicijos į dviračių takų ir šaligatvių infrastruktūros gerinimą šiemet turėtų siekti 7 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Jau galit pirkti žiemines padangas dviračiams važinėti į darbą. Nes su automobiliu - niekas nepasikeitė.

rrr

rrr portretas
nu o kada prades naujinti Nemencines plente nuo 10 km iki 16 km dviraciu taka?!?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių