Quantcast

Sostinės pakraštyje aptiktas nelegalus tabako fabrikas

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai ketvirtadienį sostinės pakraštyje, Avižieniuose, likvidavo nelegalų tabako fabriką. Pastate aptikta tabako gamybos linija, ten pat užklupti ir trys besidarbuojantys vyrai, Vilniaus gyventojai, pranešė muitinė.

Nelegalioje įmonėje iš viso rasta 1200 kilogramų tabako žaliavos ir produkcijos, jos vertė siekia apie 224 tūkst. litų. Iš fabrikėlio teritorijoje rasto tabako buvo galima pagaminti apie 75 tūkst. vienetų pakelių cigarečių, jų preliminari vertė siektų 444 tūkst. litų.

Šešėlinė įmonė, muitininkų duomenimis, gamino rūkomąjį tabaką suktinėms, buvo bepradedanti ir cigarečių falsifikatų gamybą.

400 kilogramų, arba apie 8 tūkst. vienetų, rastos tabako produkcijos jau buvo sufasuotos į falsifikuotas 50 gramų „Golden Virginia“ ir 160 gramų „Winston“ pakuotes. Preliminari jų vertė – apie 160 tūkst. litų. Muitininkai ten pat aptiko tūkstančius pašto siuntomis iš užsienio atsiųstų tuščių pakuočių tabakui.

Taip pat muitininkai aptiko 25 tūkst. litų vertės 1500 pakelių cigarečių „Minsk“ ir 1908 pakelius „Winston“. Visi rūkalai buvo su baltarusiškomis banderolėmis.

Šešėlinėje įmonėje rastas ir didelis kiekis falsifikuotų įvairių šalių cigarečių banderolių, klijų, įvairių chemikalų, aromatų bei kitos įrangos, cheminių medžiagų, reikalingų tabako produkcijai gaminti.

Pastate buvo įrengta cigarečių gamybos linija, bet jos paleisti į darbą nespėta. Pareigūnai aptiko tik mėginimų gaminti cigarečių „Prima“ falsifikatus.

Fabrike taip pat rasta nemažai pašaro žuvims pakuočių, į daugelį jų jau spėta prigrūsti falsifikuoto „Golden Virginia“ rūkomojo tabako pakelių. Rasta ir pusiau išardytų, tuščiavidurių, vandens pilstymo aparatų, kompiuterių – įtariama, kad šiuos prietaisus irgi ketinta naudoti kaip slėptuves, gabenant nelegalią produkciją į Vakarų Europą.

Pareigūnų žiniomis, fabriko produkcija buvo skirta daugiausia Didžiosios Britanijos ir Belgijos rinkai, tačiau fabrikėlyje aptikta ir lenkiškos produkcijos pavyzdžių.

Visi nelegalioje įmonėje besidarbavę asmenys V.S., A.N. ir D.S. buvo sulaikyti dviem paroms.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pypkius

Pypkius portretas
Dar 3 darbo vietas sunaikino.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių