Quantcast

Sostinės neformaliojo ugdymo įstaigoms – vienodos sąlygos dėl nuolaidų mokesčiui

  • Teksto dydis:

Visose Vilniaus miesto savivaldybės meno ir sporto mokyklose, vaikų ir jaunimo klubuose, moksleivių kūrybos ir mokymo, saugaus miesto centruose, atviruose jaunimo centruose bei kitose neformalaus ugdymo įstaigose suvienodinta tvarka, kas gali gauti nuolaidas, ar iš viso nemokėti ugdymo mokesčio.

Kaip informuoja Vilniaus savivaldybė, nuolaidos skirtos ne tik vaikams ir jaunuoliams iš socialiai remtinų šeimų, bet ir daugiavaikėms šeimoms bei Ukrainos piliečiams.

Šiandien nuolaidų suvienodinimui pritarė ir Vilniaus miesto savivaldybės taryba. Iki šiol įvairiose Vilniaus miesto savivaldybės vaikų ir jaunimo užimtumo įstaigose vyravo skirtinga tvarka. Kiekviena įstaiga turėjo savo patvirtintą tvarką, kas gali nemokėti ar gauti nuolaidą už ugdymą. Jei vienoje mokykloje buvo teikiamos nuolaidos tam tikrai socialinei grupei, kitoje – nebūtinai.

Nuo šiol visose minėtose institucijose nuo mokesčių už ugdymą atleidžiami:

- socialinės pašalpos ir socialinės paramos gavėjai;

- be tėvų globos likę ugdytiniai;

- vaikai ir jaunimas su negalia;

- karo pabėgėliai iš Ukrainos.

Nuolaidos taikomos ir daugiavaikėms šeimoms. Jei trys ir daugiau ugdytinių iš vienos šeimos lanko tą pačią arba skirtingas Vilniaus miesto savivaldybei pavaldžias neformaliojo švietimo įstaigas (išskyrus ikimokyklinio ugdymo įstaigas), pateikus tai patvirtinančius dokumentus, kiekvienam ugdytiniui taikomas 50 proc. dydžio mokestis už ugdymą.

Taip pat priimta, kad pačios įstaigos turi teisę ne daugiau kaip 5 proc. įstaigą lankančių ugdytinių atleisti nuo mokesčio ar mokestį sumažinti 50 proc.

„Vienoda tvarka suteikia aiškumo ir konkretumo, kas gali nemokamai ar su nuolaida lankyti Vilniaus neformaliojo ugdymo įstaigas. Tai reali pagalba socialiai remtinoms šeimoms, žmonėms su negalia ir karo pabėgėliams“, – kalbėjo Vidmantas Mitkus, Vilniaus miesto savivaldybės l. e. Jaunimo skyriaus vedėjo pareigas.

Vilniaus mieste yra 30 sporto, meno mokyklų, ir įvairių užimtumo ir neformalaus ugdymo įstaigų, kurias kuruoja Vilniaus miesto savivaldybė. Šias įstaigas lanko apie 20 tūkst. sostinės vaikų ir jaunimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių