Quantcast

Sostinės mokytojai viešuoju transportu nemokamai keliaus ir savaitgaliais bei per šventes

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais ugdymo įstaigų darbuotojams galimybę keliauti po miestą nemokamai darbo dienomis dovanojęs Vilnius šiemet tęsia šią iniciatyvą ir ją papildo – nuo spalio keliauti sostinės viešuoju transportu bus galima ir savaitgaliais bei švenčių dienomis.

Taip pat spalio 3–9 d. pedagogų lauks išskirtiniai Mokytojų dienos šventiniai pasiūlymai.

„Mokytojas – superherojus, motyvuojantis, sudominantis, draugiškas, visad palaikantis, lengvai randantis kelią į kiekvieno moksleivio širdį. Tokį mokytoją įsivaizduojame ar norime matyti. Tačiau dažnai užmirštame, kad mokytojas toks pats žmogus, kuriam reikia palaikymo, paskatinimo, supratimo. Gal ir nedidelis, bet svarbus pagarbos ženklas mokytojams leis patogiai keliauti į darbą, o po jo ir poilsio dienomis leistis laisvai judėti po miestą – į parodas, koncertus, bibliotekas, kad ir kur susiplanuotų“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Gal ir nedidelis, bet svarbus pagarbos ženklas mokytojams leis patogiai keliauti į darbą, o po jo ir poilsio dienomis leistis laisvai judėti po miestą – į parodas, koncertus, bibliotekas.

Praėjusiais metais daugiau nei 20 tūkst. švietimo sektoriaus darbuotojams Mokytojo dienos proga buvo padovanotos specialaus dizaino „Vilniečio kortelės“. Jas aktyvavo daugiau nei 18 tūkst. švietimo įstaigų darbuotojų. Metines viešojo transporto korteles švietimo įstaigų mokytojams ir kitiems darbuotojams šiemet perka ir išdalys pačios ugdymo įstaigos, savivaldybė tam skyrė finansavimą.

„Edu Vilnius“ kartu su partneriais Tarptautinės mokytojų dienos proga spalio 3–9 dienomis kviečia švietimo darbuotojus pateikus „ Vilniečio kortelę“ pasinaudoti tik jiems skirtomis šventinės savaitės nuolaidomis ir pasiūlymais: apsilankyti muziejuose, ekskursijose ir kitose veiklose, pasinaudoti nuolaidomis knygynuose, dailės reikmenų parduotuvėse ar pasimėgauti kava.

„Vėl kviečiame mokytojus švęsti ne vieną dieną, o visą savaitę. Ir per šią savaitę dar geriau susipažinti su Vilniumi. Kviečiame mokytojus nemokamai lankytis įvairiuose muziejuose, ekskursijose po skirtingas Vilniaus vietas, kino seansuose, netgi sudalyvauti orientacinėse varžybose. O antradienį mokytojus kviečiame į MO muziejų, padiskutuoti apie tai, kiek Vilniaus yra Vilniaus mokyklose ir kaip galėtume daugiau laiko praleisti mokydamiesi mieste,“ – į savaitės renginius kviečia „Edu Vilnius“ vadovė Unė Kaunaitė. 

Nemokamos veiklos švietimo darbuotojams siejamos su Vilniaus pažinimu ir mokymusi mieste. Mokytojų lauks nemokami filmų seansai kino teatre „Skalvija“, galimybė pasivaikščioti įdomiomis istorijomis apipintame Lukiškių kalėjime, išbandyti savo jėgas orientaciniuose žaidimuose po Vilniaus miestą, edukaciniai užsiėmimai, teatro dirbtuvės ir dar daugiau prasmingų veiklų. Spalio 4 d., 14 val., MO muziejuje vyks forumas mokytojams „Kiek Vilniaus Vilniaus mokyklose?“.

Šventinės savaitės (spalio 3–9 d.) pasiūlymai švietimo darbuotojams galios pateikus „Vilniečio kortelę“ arba pritaikius specialų nuolaidos kodą (nuolaidoms internetu). Vietų skaičius tam tikrose veiklose yra ribotas, todėl būtina išankstinė registracija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kodel svolaciai neleidziat deti minus ,

o taip ir reikia ,durniams,

o taip ir reikia ,durniams, portretas
Vilnius visos privilegijos o kitiems spyga taukota,vilnius visalaika isnaudojas kitus miestus,todel jiems viskas galima o mes turim taupyti ,kad paskui atiduoti vilniui lesas,nes ten gyvena zydai,rusai,lenkai lietuviu mazuma,toke ir isnaudoja lietuvius -naivuolius,

O

O portretas
kada Kaunas parodys tokią iniciatyvą?Gėda Kaunui ir Kauno merui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių