Quantcast

Sostinės meras susitiko su aktyviausių bendruomenių lyderiais

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Artūras Zuokas priėmė sostinės 11-os aktyviausių bendruomenių lyderius. Susitikimo metu buvo aptariami santykiai tarp bendruomenių ir seniūnijų, buvo pabrėžta, kad reikalingas glaudesnis bendradarbiavimas tarp Savivaldybės ir aktyviausių sostinės bendruomenių, informuoja miesto savivaldybė.

Susitikime taip pat buvo diskutuota apie Nacionalinio stadiono statybos tikslingumą ir galimybę atgaivinti „Žalgirio“, „Vingio“ parkų stadionus,  modernizuoti Vingio parko estradą.

„Vilniečiai tampa vis labiau pilietiški, todėl  ir bendruomenės darosi vis aktyvesnės, jų daugėja ir jų veikla labiau matoma. Norime kuo glaudžiau bendradarbiauti su Savivaldybe“, – sakė Vilniaus bendruomenių asociacijos pirmininkas Edmundas Jakubauskas.

Meras paragino bendruomenių lyderius dalyvauti Kultūros ministerijos programoje „Kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimas ir atgaivinimas" – aktyviai ieškoti restauruojamų medinių pastatų pritaikymo  Vilniaus bendruomenių veiklos reikmėms, taip pat aptartos galimybės, kaip kuo veiksmingiau panaudoti bendruomenių veiklai turimą Savivaldybės turtą nedidinant kaštų.

Nutarta tarp bendruomenių ir Savivaldybės pasirašyti bendradarbiavimo sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių