Quantcast

Sostinės gyventojų idėjoms Vilniui bus paskirstyta per 300 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Šiemet projektas „Dalyvauk! Vilnius“ gyventojų idėjoms paskirstys per 300 tūkst. eurų ir apims visas sostinės seniūnijas. Į seniūnijų biudžeto skirstymą sostinės gyventojai turi galimybę įsitraukti jau antrus metus iš eilės. Sugalvojus šaunių idėjų, galima patiems spręsti, kurios jų vertos įgyvendinti 2023-iaisiais.

Iki šiol seniūnijų programos įgyvendinimui skiriamas miesto biudžeto lėšas aplinkos gerinimui planuodavo seniūnai ir seniūnės, sudarydami metų planus. Nuo šių metų kiekvienas aktyvus vilnietis gali prisidėti prie savivaldybės biudžeto skirstymo, aplinkos gerinimo idėjų priėmimo, opiausių problemų sprendimų paieškos bei diskusijų, pažymima Vilniaus savivaldybės pranešime.

Gyventojai po vieną ar kooperuodamiesi į bendraminčių grupes galės siūlyti bendruomenei aktualių klausimų sprendinius. Pasiūlymus vilniečiai galės teikti „Želdinių“, „Mažosios architektūros“, „Sporto“, „Poilsio ir laisvalaikio“ kategorijoms, nurodo savivaldybė. Iki rugpjūčio 7 d. sostinės gyventojai kviečiami galvoti aplinkos gerinimo idėjas, jas nuo rugpjūčio 8 d. registruoti platformoje http://dalyvauk.vilnius.lt. Rudenį, lapkričio mėnesį, vyks balsavimas už labiausiai patikusius ir reikalingiausius) pasiūlymus. Daugiausiai gyventojų balsų surinkusias idėjas savivaldybė įgyvendins per ateinančius metus.

Praėjusiais metais trijų sostinės seniūnijų – Rasų, Justiniškių ir Verkių – gyventojai patys paskirstė aplinkos puoselėjimui skirtus 64 tūkst. eurų. Aktyvūs ir savo aplinkai neabejingi vilniečiai iš viso registravo 100 pasiūlymų pagerinti savo bendruomenės gyvenamąją aplinką. Kadangi ne visos idėjos atitiko dalyvaujamojo biudžeto sąlygas, dėl teisės būti įgyvendintos susirungė 31. Geriausia ir bendruomenei reikalingiausia idėja Rasų gyventojai išsirinko paplūdimio prie Vilnios įrengimą, Justiniškių – pasivaikščiojimo taką visomis oro sąlygomis, o Verkių seniūnija savo biudžetą paskyrė dviem idėjoms: treniruoklių ir futbolo aikštelėms Balsiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėl

Vėl portretas
žmonelę prisimins, švaistūnas

įkvėti "paskolos"

įkvėti "paskolos" portretas
Rado kaip įforminti lėšų pasisavinimą

išsidalins Šimašiaus

išsidalins Šimašiaus portretas
draugeliai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių