Quantcast

Sostinės gyventojams šiukšlių vežimas gali kainuoti brangiau

Vilniaus regiono šiukšlių vežėjams padidintas šiukšlių atvežimo į Kazokiškių sąvartyną mokestis, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Nors sostinės valdžia tikina, kad gyventojai vadinamojo vartų mokesčio neturėtų pajusti, vežėjai sako priešingai ir skundžia savivaldybę teismui.

Dar lapkritį posėdžiavusi Vilniaus regiono sąvartyno valdyba nusprendė didinti mokestį už atvežamas šiukšles iš Elektrėnų, Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų, Ukmergės, Vilniaus ir Vilniaus rajono savivaldybių.

Sostinei vadinamasis vartų mokestis didėja 50 proc. – nuo 46,80 iki 69,60 litų už toną.

Vilniaus savivaldybė, kuriai priklauso beveik trys ketvirtadaliai Kazokiškių sąvartyno akcijų, šį kainos didinimą aiškina būtinybe – esą reikia kaupti pinigus antrai sąvartyno sekcijai statyti, nes pirmoji šiukšlėmis bus užversta iki rugsėjo. Rengiamasi statyti ir rūšiavimo fabriką, kuriam reikia 20 milijonų.

„Mes esame sutarę su vežėjais, iš pradžių esame sutarę, kad jie tarifo nekels, t. y. 21 ct už kv. metrą, tai maksimalus tarifas“, – sako Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus.

Vilniaus valdžia taip pat tikisi, kad padidinus vartų mokestį, į sąvartyną Kazokiškėse pateks mažiau nerūšiuotų atliekų, esą jų daugiau išrūšiuos vežėjai.

Pastarieji nepatenkinti savivaldybės užmojais. Jų įsitikinimu, didinant vartų mokestį, privalo didėti ir tarifas gyventojams, mat tai numatyta ankstesnių Vilniaus valdžių pasirašytame susitarime.

„Savivaldybė pagal sutartį turėjo prievolę pakelti kainą ir vartotojams, bet to nepadarė, Vilniaus mieste dirba 7 vežėjai, todėl konkurencinė terpė padeda, kad vartotojai nemoka maksimalios kainos, natūralu, kad ta kaina maksimalios kainos ribose gali kisti“, – teigia UAB „Ecoservice“ generalinis direktorius Saulius Budrevičius.

„Mes esame priversti tas kainas peržiūrėti ir perskaičiuoti. Ir šiandien tikrai negalime garantuoti, kad tikrai visiems didės, vieniems didės, kitiems ne, vieniems mažiau, kitiems daugiau“, – sako UAB „VSA“ atstovė spaudai Jūratė Antanaitytė-Voldemarienė.

Vežėjai savivaldybę apskundė teismui, prašydami laikinųjų apsaugos priemonių – nuo kovo pirmosios nekeisti tarifo.

Vėliau teismo prašė panaikinti jas, bet šis visgi neleido didinti tarifo. Nepaisant to, vežėjus visgi pasiekė nauji sutarčių priedai, kur vartų mokestis didesnis 50 proc. už toną, bet papildymus prie sutarties siuntė ne savivaldybė, kuri apskųsta teismui, o Atliekų tvarkymo centras.


Šiame straipsnyje: Sąvartynasšiukšlės

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilniete

vilniete portretas
sudedi i konteineri siuksles-tvarkingai-o ateina,,perrusiuotojai,,iskrato viska-,,kazko iesko-ir palike netvarka prie konteineriu-iseina-tai su jais tarkites arba idarbinkite savartynuose,,perrusiuotojais,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių