Quantcast

Sostinės Bernardinų sode vėl suksis karuselė

  • Teksto dydis:

Jau greit mažieji vilniečiai ir miesto svečiai vėl džiaugsis Bernardinų sodo karusele.

Jau greit mažieji vilniečiai ir miesto svečiai vėl džiaugsis Bernardinų sodo karusele. Ką tik baigėsi sostinės savivaldybės organizuotas atviras konkursas eksploatuoti ir prižiūrėti karuselę. Savivaldybė jau pasirašė sutartį su laimėtoju. Karuselę prižiūrėsianti E. Mikucko firma planuoja, kad atrakciono paruošimas darbui užtruks apie savaitę ir vaikai suktis bus pakviesti dar rugpjūčio mėnesį.

Karuselė – 15 spalvingų arkliukų ir karieta – veiks kiekvieną vasaros dieną, nuo 11 val. iki 21 val. Atsižvelgus į oro sąlygas, karuselės darbo valandos iki spalio mėnesio gali būti keičiamos (paankstintos, ar pavėlintos), tačiau visa būtina informacija karuselės lankytojams bus nurodyta prie atrakciono. Planuojama, kad karuselė veiks ir šaltuoju (kalėdiniu) metu – nuo lapkričio 30 d. iki sausio 7-osios.

Pasivažinėjimas karusele kainuos 1,5 euro. Šie pinigai bus skirti įrenginių priežiūrai ir aptarnaujančiam personalui išlaikyti.

Atsižvelgiant į saugumo reikalavimus, karuselė skirta vyresniems nei 3 metų amžiaus vaikams, o vaikai nuo 3 iki 8 metų  galės suptis tik prižiūrimi tėvų. Karuselė pagaminta iš naujo tipo stiklo pluoštu sustiprinto plastiko, atrakciono išorė dekoruota ir apšviesta spalvotomis lemputėmis. Karuselė buvo įrengta Bernardinų sode, įgyvendinant Bernardinų sodo (Sereikiškių parko) sutvarkymo projektą.

Orientacinė 12 mėnesių karuselės eksploatavimo ir priežiūros kaina – apie 34 tūkstančiai eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių