Quantcast

Sostinės atliekų tvarkymo projektas vėluoja

Savivaldybės konkursą laimėjusi bendrovė „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ privalėjo iki spalio 1-osios pateikti Vilniaus miesto savivaldybei atliekų tvarkymo projektą. Spalis įpusėjo, o projekto už 75 tūkst. litų vis dar nėra.

Bendrovė iki spalio 1-osios Vilniaus miesto savivaldybei privalėjo pateikti projektą, kuris atsakytų į klausimą, kuris atliekų tvarkymo būdas būtų pats pigiausias vilniečiams. Tačiau bendrovės konsultantai projekto savivaldybei nepateikė dėl informacijos stokos. Mat pati savivaldybės taryba iki šiol dar nėra pasitvirtinusi bendrosios atliekų tvarkymo strategijos: ar atliekos bus ir toliau gabenamos į sąvartyną, o gal bus deginamos.

„Nežinia, ar mes atliekas deginsime, ar  rūšiuosime. Jeigu rūšiuosime, ar tai darysime kiemuose ar ir prieš deginimo įrenginius? Kaip mes galime be strategijos pasakyti, kur tas atliekas reikės nuvežti? Nuo to priklauso pati surinkimo sistema ir galutinė kaina vartotojui“, - priežastis vardijo bendrovės direktorius Gintas Umbrasas.

Kad projektas vėluoja dėl savivaldybės kaltės pripažįsta ir klausimą kuruojantis Vilniaus miesto vicemeras Romas Adomavičius.

„Buvome dideli optimistai tikėdamiesi, kad projektą konsultantai sugebės parengti per pora mėnesių. Buvo dideli ir gražūs norai, bet gyvenimas bjaurus tuo, kad viską pastato į savo vietą. Tačiau svarbu ne papildoma savaitė ar mėnuo, o galutinis rezultatas“, - guodėsi vicemeras.

„Ekonominių konsultacijų ir tyrimų“ specialistai dalies atsakymų į jiems rūpimus klausimus tikisi sulaukti jau šį trečiadienį pasitarime, kuris organizuojamas Aplinkos ministerijoje. Tačiau akivaizdu, kad be Kalėdų parengto atliekų tvarkymo projekto savivaldybė neregės. Vilniaus miesto valdžia guodžiasi tik tuo, kad už ilgiau trunkantį darbą neteks papildomai mokėti. Mat bendrovė „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ turėtų dar pati primokėti delspinigius už sutarties netesybas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių