Quantcast

Sostinės atliekų deginimo bendrovei skirta bauda

Aplinkosaugininkai skyrė baudą sostinėje veikiančiai ir medicininių atliekų deginimu užsiimančiai bendrovei „Senovė”.

Patikrinimą surengė Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) pareigūnai. Jie nustatė, jog „Senovė”, praėjusiais metais mokėdama mokesčius už aplinkos teršimą iš stacionarių taršos šaltinių, nuslėpė dalį į aplinką išleistų teršalų. Bendrovė šios teršalų dalies tiesiog nedeklaravo – ir už juos nesumokėjo.

Be to, nustatyti ir bendrovės turimame taršos leidime normuojamų teršalų viršijimai. Mokestį už šiuos teršalus įmonė turėjo suskaičiuoti ir sumokėti padidintu tarifu, tačiau to taip pat nepadarė.

Bendrovei „Senovė” už šiuos pažeidimus skirta 5459 litų bauda. Jei ateityje bus nustatyti analogiški pakartotiniai pažeidimai, įmonės lauks dar didesnės sankcijos.

Aplinkos ministro Gedimino Kazlausko nurodymu „Senovei” skiriamas padidintas dėmesys. Birželio mėnesį ministras nurodė dar labiau sustiprinti bendrovės veiklos kontrolę, įtraukti į šią veiklą bendruomenės ir Savivaldybės atstovus, apie kontrolės rezultatus nuolat informuoti visuomenę.

Aplinkos apsaugos agentūros specialistams nurodyta imtis priemonių, kad būtų užtikrintas nuolatinis ir nepertraukiamas objektyvių duomenų srautas apie tai, ar “Senovės” veikla atitinka aplinkosaugos reikalavimus.

Tokių priemonių imtasi atsižvelgus į Lazdynų rajono bendruomenėje kilusį nerimą, jog „Senovė” dirba galimai pažeisdama aplinkosaugos reikalavimus.

Lazdynų bendruomenės atstovai į Aplinkos ministeriją kreipėsi gavę informacijos apie tai, kad įmonė galimai gerokai viršija į orą išmetamų teršalų normas. Ją žmonėms pateikė Čekijos bendrovės „SMS CZ”, kuri yra pardavusi “Senovei” deginimo įrangą, atstovai.

Šios įrangos garantinio aptarnavimo klausimus „SMS CZ” ir „Senovė” pastaruoju metu aiškinasi teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių