Quantcast

Sostinėje vyks festivalis „Vilnius Orientalis 2009“

Šeštadienį ir sekmadienį vyks penktasis jubiliejinis pilvo šokio festivalis „Vilnius Orientalis 2009“.

Šiais metais jis atskrieja į laisvalaikio ir prekybos centrą „Panorama“ (Saltoniškių g. 9, Vilnius), kur šeštadienį, nuo 15 val. ištisas keturias valandas vyks rytietiškų šokių fiesta. Nemokamas ir visiems atviras renginys pristatys žiūrovams įvairiausių stilių rytietiškus šokius.

Iš gilios senovės atėjęs rytietiškas pilvo šokis bėgant amžiams maišėsi su čigonišku, ispanišku šokiu, beduinų, egiptiečių folkloru, ir šiandien tapo ištisa šokio imperija su daugybe stilių ir savita istorija.

Tai ypač svarbi arabų ir kitų šalių kultūros dalis, kurią mes tik pradedame pažinti. Šioje šventėje išvysime ne tik klasikinį pilvo šokį, bet ir įvairiaspalvį artimųjų rytų folklorą, aistringą flamenko ir subtilų indišką šokį. Fiestoje jus pasitiks rytų aromatai, spalvos, atmosfera, nekasdienė muzika ir grakščios šokėjos.

Į festivalį atvyksta ypatinga viešnia iš Libano - Suha Deeb. Ji yra trečios kartos šokėja (rytų šokėjomis buvo ir jos mama bei močiutė), autentiško rytietiško šokio atlikėja ir dėstytoja. Ją kviečia koncertuoti didžiausi artimųjų rytų pasaulio operos teatrai Kaire ir Damaske.

Visus besidominčius - tiek žengiančius pirmus žingsnius rytietiško šokio pasaulyje, tiek jau patyrusias šokėjas, kviečiame į Suhos Deeb seminarus, kurie vyks gegužės 16 ir 17 dienomis sporto klube „Bodygym“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių