Quantcast

Sostinės skverams suteikti Vazų, partizanų vado vardai, atsiras Lvivo gatvė

Sostinės skverams suteikti Abiejų Tautų Respublikos valdovų Vazų, partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago pavadinimai, taip pat Lvivo vardu pervadinta Lvovo gatvė.

Sostinės savivaldybės taryba trečiadienį pritarė, kad pagerbiant Švedijos ir Abiejų Tautų Respublikos valdovų dinastiją, Vazų pavadinimas suteiktas Senamiestyje Bazilijonų ir Aušros Vartų gatvių sankirtoje esančiam bevardžiam skverui.

A. Ramanausko skveras atsiras Žirmūnų seniūnijoje tarp Verkių ir Ulonų gatvių. Vieta skverui parinkta atsižvelgiant į tai, kad teritorijoje yra garsių tarpukario Lietuvos karininkų, tokių kaip Povilo Lukšio, generolų Jurgio Kubiliaus ir Silvestro Žukausko vardais pavadintos gatvės. Su Lietuvos kariuomene susijusios ir Ulonų, Lakūnų, Apkasų, Rinktinės gatvės.

Vilniaus politikai patvirtino ir sprendimui pervadinti Lvovo gatvę pervadinti Lvivo vardu, suteikti pavadinimus naujai suplanuotoms gatvėms. Naujininkuose gatvėms suteikti Radviliškio ir Kuršėnų pavadinimai, o Pilaitės seniūnijoje – Žintų gatvė.

Savivaldybė pabrėžia, kad Lvivo vardu gatvė Šnipiškėse pervadinta po to, kai Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, daugelis pradėjo solidariai vartoti tikslius dabartinius šios šalies vietovardžius pagal jų transkripciją iš ukrainiečių kalbos. Lentelės šioje gatvėje, taip pat ir viešojo transporto stotelės pavadinimas jau pakeisti prieš kurį laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių