Quantcast

Sostinėje paskiepyta beveik trečdalis vyresnių nei 80 metų vilniečių, pradėta vakcinacija ir namuose

  • Teksto dydis:

Sostinėje nuo COVID-19 paskiepyta apie 30 proc. vyresnių nei 80 metų vilniečių, nuo pirmadienio pradedamas jų vakcinavimas ir namuose, pranešė Vilniaus savivaldybė.

„Planuojama, kad pirmadienį bus apie 180 namuose paskiepytų senjorų. Iki šios dienos Vilniuje poliklinikose ir medicinos įstaigose jau paskiepyta apie 30 proc. vyresnių nei 80 metų vilniečių“, – rašoma pranešime.

Anot savivaldybės, namuose vakcinuojamų senjorų sąrašą sudaro šeimos gydytojai, atsižvelgę į tai, ar jie turi specialiųjų poreikių, yra vieniši arba negali atvykti į gydymo įstaigą. Apie tokią galimybę senjorus telefonu informuoja poliklinikos, prie kurios jie yra prisirašę, darbuotojai.

Prieš atvykdama vakcinavimo komanda apie tai praneša telefonu, todėl niekur papildomai kreiptis nereikia.

Nuo vasario vidurio Vilniuje veikia informacinis puslapis vakcina.vilnius.lt, jame pateikiama aktualiausia informacija apie skiepijimo procesą Vilniuje, taip pat atsakymai į gyventojams rūpimus klausimus. Nuo vasario 22 dienos veikia senjorams skirta informacinė linija – 19002.

Vilniaus miesto savivaldybė pabrėžia, kad sostinėje gyvenantiems ir prie poliklinikų prisirašiusiems senjorams nereikia patiems rūpintis registracija dėl skiepijimo, visi jie eilės tvarka (pirmieji – 80 metų ir vyresni, vėliau 75–79 metų, po jų 70-74 metų, paskutinieji – 65-69 metų) sulauks skambučių iš savo poliklinikų.

Tie senjorai, kurie nėra prisirašę prie sostinės poliklinikų, Vilniuje taip pat gali gauti skiepą, tačiau tokiu atveju jie turi skambinti informacine COVID-19 linija 19002 ir užsiregistruoti, nurodydami savo vardą, pavardę, telefono numerį ir laukti skambučio.

Vilniaus savivaldybės duomenimis, sostinės gydymo įstaigose užsiregistravę 104 tūkst. vyresnių nei 65-erių gyventojų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių