Quantcast

Sostinėje paminėta Tarptautinė nerūkymo diena

Eisena nuo Seimo iki Vilniaus rotušės ir seminaru Vilniaus Pedagoginiame Universitete Lietuvos blaivybės draugija “Baltų ainiai“ penktadienį paminėjo Tarptautinės nerūkymo dienos minėjimą.

Eisenoje dalyvavę sostinės mokytojai ir mokiniai nešėsi rūkymo žalą apubūdinančius transparantus ir skandavo: „Rūkymas žudo gamtą!“, „Rūkymas žudo žmogų !"

VPU Socialinių mokslų fakultete esančioje arkivyskupo Mečislovo Reinio salėje, jaunimas ir seminaro pranešėjai aptarė svaigalų vartojimo problemas, o Sausio 13-osios vidurinės mokyklos dailės mokytoja Julija Kaunienė, pristatė nuostabią savo mokinių piešinių parodą apie rūkymo žalą. 

Mokytojas Žilvinas Radavičius jaunuoliams teigė, kad nuo pat tabako sėklelės pasėjimo iki pat cigaretės pardavimo, šiuo procesu yra suinteresuoti daugybė žmonių - nuo tabaką auginančių žemdirbių iki ritualinių paslaugų verslo atstovų.

Daugumos jų interesas – pelnas, bet ne žmogaus gyvybė ir sveikata. Tuo tarpu labai įspūdingai galima leisti laiką ir be svaigalų.

Pasak Sausio 13-osios vidurinės mokyklos 11 b klasės moksleivių Tado, Agnės ir kt., eisena buvo sėkminga, jos dalyviams nestigo aktyvumo, renginyje dalyvavusius moksleivius pagyrė praeiviai.
    
Seminare dalyvavusios Julijos Kaunienės mokinės Julija, Lina, Karina, Aliona, Edita ir Dovilė išreiškė pasibaisėjimą tuo, kad nuo tabako gaminių sukeltų ligų, pasaulyje kasmet miršta keli milijonai žmonių, piktinosi girtuoklių nemandagiu elgesiu aplinkinių atžvilgiu, pritarė, kad kurį laiką svaigalus vartoję žmonės, tampa priklausomais nuo jų.


Šiame straipsnyje: rūkymasnerūkymo diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių