Quantcast

Sostinėje kino pasakos po žvaigždėmis (repertuaras)

Visą likusią vasarą, iki pat rugpjūčio 31 d., kino teatras "Pasaka" kviečia du kartus per savaitę užsukti į Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) kiemelį ir praleisti naktį po žvaigždėmis, žiūrint filmą.

Jau trečią kartą kino teatras "Pasaka" džiugina vilniečius ir miesto svečius, kurdamas jiems savo pasaką – projektą "Kinas po žvaigždėmis". Iki rugpjūčio 10 d. kino mėgėjai kiemelyje laukiami kiekvieną trečiadienį ir šeštadienį. Vėliau, nuo rugpjūčio 15d., "Kinas po žvaigždėmis" vyks kiekvieną ketvirtadienį ir šeštadienį. Seansų pradžia – 22.30 val.

Viena projekto organizatorių Guoda Ungulaitytė sakė, kad rengti filmų peržiūras po atviru dangumi buvo nuspręsta tada, kai buvo pastebėta, jog kino salės šiltuoju metų laiku žiūrovų nebevilioja. "Vasarą kino teatre nelabai žiūrovų sulaukiame. Na, normalu, kad, esant geram orui, žmonės linkę laiką leisti lauke. Reikėjo spręsti problemą ir nusprendėme, kad galime daryti lauko seansus. Tai gana romantiška, gana unikali pramoga. Iš pradžių atrinktus filmus lauke rodėme tik savaitgaliais", – prisiminė G.Ungulaitytė.

Trečius metus rengiamas projektas, organizatorės teigimu, sulaukia gana nemažo dėmesio. Ji mano, kad viena susidomėjimo priežasčių gali būti ir kruopščiai parengta programa. "Programą sudarome labai atidžiai, nes seansų gali įvykti tik nustatytas skaičius. Todėl stengiamės atrinkti tuos filmus, kurie mums atrodo įdomūs ir tokie atrodytų žiūrovams, kurie būtų tinkami vasarai, lauko kinui. Programą sudarome jau prieš pusę metų, – sakė G.Ungulaitytė. – Žinoma, viskas priklauso nuo oro. Jeigu prastas oras, žiūrovų nėra tiek daug."

Tačiau įsigiję bilietą į seansą prastu oru per daug nusiminti neturėtų. Seansas dėl blogų oro sąlygų neatšaukiamas, paprasčiausiais perkeliamas į ŠMC vidų.

Dėmesys – šiuolaikiniam lietuvių kinui

FILMAI PASAKOS
Liepos 25 d. – "Pi gyvenimas", liepos 26 d. – "Mėnesienos karalystė", liepos 27 d. – "Populiari mergina".
LIETUVIŠKŲ DETEKTYVŲ RETROSPEKTYVA
Liepos 31 d. – "Vilkolakio pėdsakai", rugpjūčio 1 d. – "Ties riba", rugpjūčio 2 d. – "Lošimas be kozirių",  rugpjūčio 3 d. – "Visi prieš vieną".
KOMEDIJŲ SAVAITĖ
Rugpjūčio 7 d. – "Filmas apie meilę ir grybus", rugpjūčio 8 d. – "Angelų dalis", rugpjūčio 9 d. – "Ištrūkęs Džango", rugpjūčio 10 d. – "Aš tokia susijaudinusi!".
VOKIŠKO KINO SAVAITĖ
Rugpjūčio 15 d. – "Oh boy", rugpjūčio 16 d. – "Almanya", rugpjūčio 17 d. – "Viskis ir degtinė".
AUDREY TAUTOU SAVAITĖ
Rugpjūčio 22 d. – "Gėlėti sapnai", rugpjūčio 23 d. – "Teresės nuodėmė", rugpjūčio 24 d. – "Subtilumas".
LIETUVIŠKO KINO SAVAITĖ
Rugpjūčio 29 d. – "Aurora", rugpjūčio 30 d. – "Valentinas vienas", rugpjūčio 31 d. – "Laiškai Sofijai".
KUR? ŠMC kiemelyje, Vokiečių g. 2.
KADA? Iki rugpjūčio 31 d.
KIEK? 14–15 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių