Quantcast

Sostinėje – ketvirta vairuotojų streiko diena: VVT ir profsąjungai nepavyksta susitarti

Bendrovei „Vilniaus viešasis transportas“ ir profsąjungai nepasiekus progreso derybose, ketvirtadienį sostinėje tęsis vairuotojų streikas.

„Streikas tęsiasi, o įvertinant bendrovės veiksmus streikas tęsis ir kitą savaitę. Nematom proveržio, noro šnekėtis, nematome, kad bendrovė siektų sutarimo“, – trečiadienį BNS sakė VVT profsąjungos pirmininkas Algirdas Markevičius.

Noro ieškoti sprendimų nemato ir VVT.

„Kaip tik profsąjunga nedemonstravo ir nedemonstruoja noro ieškoti sprendimų ir kuo greičiau ieškoti susitarimų“, – sakė įmonės vadovas Darius Aleknavičius.

Streikas tęsiasi, o įvertinant bendrovės veiksmus streikas tęsis ir kitą savaitę. Nematom proveržio, noro šnekėtis, nematome, kad bendrovė siektų sutarimo.

Jis pasidžiaugė, jog trečiadienį profsąjunga įgyvendino įsipareigojimus ir užtikrino minimalų vairuotojų skaičių paslaugoms vykdyti.

Ketvirtadienį ryte Vilniaus apylinkės teismas turėtų nagrinėti VVT prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių ir streiko stabdymo dėl neužtikrintų 50 proc. maršrutų, tačiau vadovas teigė, jog bendrovė svarsto atsiimti ieškinį.

Ketvirtadienio popietę šalims patogiu metu taip pat ketinama vėl sėsti prie derybų stalo.

Vilniaus autobusų ir troleibusų vairuotojai pirmadienį pradėjo neterminuotą streiką VVT administracijai ir profesinei sąjungai nesutariant dėl darbo apmokėjimo sistemos. Į sostinės gatves neišvažiavo daugiau kaip pusė autobusų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių