Quantcast

Sostinėje daugėja mokamų automobilių stovėjimo vietų

  • Teksto dydis:

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ informuoja, kad nuo vasario 10 d. apmokestinamas automobilių statymas M. Valančiaus, Suvalkų gatvėse, M.K. Čiurlionio gatvės atkarpoje tarp Suvalkų ir V. Kudirkos gatvių, Švitrigailos gatvės atkarpoje tarp J. Basanavičiaus ir T. Ševčenkos gatvių, Subačiaus, Aukštaičių ir Paupio gatvėse, Vilnios take, A. Goštauto gatvės atkarpoje prie pastato Gedimino pr. 53.

Švitrigailos gatvės atkarpoje tarp J. Basanavičiaus ir T. Ševčenkos gatvių, Subačiaus, Aukštaičių, Paupio gatvėse ir Vilnios take esančios automobilių stovėjimo vietos patenka į žaliąją rinkliavos zoną, kurioje nustatyta rinkliava 0,30 Eur (1,04 Lt) už 1 valandos stovėjimą. Rinkliava šiose vietose renkama pirmadieniais–šeštadieniais nuo 8 iki 18 valandos.

M. Valančiaus, Suvalkų gatvėse, M.K. Čiurlionio gatvės atkarpoje tarp Suvalkų ir V. Kudirkos gatvių, A. Goštauto gatvės atkarpoje prie pastato Gedimino pr. 53 esančios automobilių stovėjimo vietos patenka į geltonąją rinkliavos zoną, kurioje nustatyta rinkliava 0,60 Eur (2,07 Lt) už 1 valandos stovėjimą. Rinkliava šiose vietose renkama pirmadieniais–šeštadieniais nuo 8 iki 20 valandos.

Informacija, nurodanti vairuotojams mokamas automobilių stovėjimo vietas, pateikiama kelio ženklais. Vairuotojų prašome būti atidžiais ir nepažeisti kelio ženklų reikalavimų.

Vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą šiose vietose pradedama rinkti dėl to, kad apmokestinus automobilių stovėjimą aplinkinėse gatvėse, šios vietos buvo paliktos nemokamos ir dėl to išaugo transporto priemonių srautas, automobiliai statomi chaotiškai. Šiose stovėjimo vietose darbo dienomis stovėjimo vietų apkrovimas viršija 100 %, kadangi daug automobilių paliekama stovėti visai dienai, todėl tiek gyventojams, tiek kitiems vairuotojams yra sunku surasti vietą automobilių stovėjimui.

Gyventojams, deklaravusiems gyvenamąją vietą gyvenamojoje patalpoje, patenkančioje į apmokestinamą teritoriją, sumokėjus nustatytą vietinę rinkliavą, suteikiami elektroniniai leidimai statyti automobilius apmokestintose vietose, priskirtoje teritorijoje. Leidimui įsigyti, gyventojai turi pateikti automobilio registracijos liudijimą, deklaruotos gyvenamosios vietos pažymą bei vairuotojo pažymėjimą, išduotą prašančiojo vardu. Už gyventojo leidimą mokama rinkliava – žaliojoje rinkliavos zonoje: pirmojo – 7,20 Eur/metams (24,86 Lt/metams), antrojo – 8,70 Eur/mėn. (30,04 Lt/mėn.), o geltonojoje rinkliavos zonoje - pirmojo – 14 Eur/metams (48,34 Lt/metams), antrojo - 17 Eur/mėn. (58,70 Lt/mėn.). Leidimai išduodami SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Klientų aptarnavimo centre adresu Gedimino pr. 9A, Vilniuje, darbo laikas: I–V 7.00–20.00, VI 9.30–18.00.

Mokėti už trumpalaikį automobilio stovėjimą galima ne tik grynaisiais pinigais į bilietų automatus, bet ir mobiliaisiais įrenginiais. Vairuotojų patogumui yra sukurta patogi atsiskaitymo mobiliojo ryšio pagalba sistema, kurios pagrindinis privalumas – galimybė sumokėti už realiai stovėtą laiką be išankstinės registracijos. Platesnė informacija pateikiama interneto svetainėje www.m-transportas.lt. www.m-transportas.lt.

Taip pat vairuotojų patogumui už automobilio stovėjimą mokamose vietose yra galimybė sumokėti vietinę rinkliavą iš karto už visą mėnesį geltonojoje (87 Eur/300,39 Lt) bei žaliojoje (43 Eur/148,47 Lt) rinkliavos zonose. Mėnesio vietinę rinkliavą pasirinktinai žaliojoje arba geltonojoje zonose galima sumokėti naudojantis elektroninės prekybos paslaugomis interneto svetainėje www.parking.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių