Quantcast

Sostinėje bus moderniai rekonstruojami dar trys sporto aikštynai

Vilniuje prasideda trijų stadionų prie mokyklų rekonstrukcija. Sostinės savivaldybė pasirašė sutartis su rangovais dėl aikštynų kapitalinio atnaujinimo prie Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazijos, Baltupių ir Taikos progimnazijų. Miestas kuria vis daugiau galimybių kasdien mėgautis sportu – jau atnaujinta 10 futbolo aikštynų, o daugiabučių kiemuose – dešimtys krepšinio aikštelių.

„Per visą šią kadenciją esame įsipareigoję atnaujinti 40 ugdymo įstaigų sporto aikštynų. Ateinančiais metais iš esmės atnaujinsime 10-15 stadionų. Šiems darbams planuojame skirti maždaug 4,5 mln. eurų. Savarankiškai konkursus organizuoja Ąžuolyno progimnazija ir P. Vileišio progimnazija. Ąžuolyno mokykloje darbai jau baigti, o Užupyje esančioje P. Vileišio mokykloje eina pabaigos link“, – sako mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Rekonstruojamuose sostinės sporto aikštynuose bus nutiesta po keturis lengvosios atletikos bėgimo takus. Krepšinio, tinklinio, lauko teniso, badmintono, kvadrato ir kt. sportui bus įrengta po 2 universalios paskirties aikšteles su sintetine danga, aikštynai turės ir paplūdimio tinklinio aikšteles, dirbtinės dangos futbolo aikštes bei šuolių į tolį šuoliaduobes. Aikštynai bus moderniai apšviesti.

Mokykloms taip pat bus nupirktas krepšinio, futbolo, tinklinio, teniso, badmintono ir paplūdimio tinklinio inventorius. Atnaujintomis erdvėmis galės džiaugtis ne tik gimnazijos bendruomenė, bet ir visi norintys sportuoti vilniečiai, praneša Vilniaus savivaldybė.

Savivaldybės skelbtą viešąjį konkursą aikštynams atnaujinti laimėjo UAB „Kelminta“. Parengiamuosius darbus šiuose aikštynuose atlieka bendrovės „Grinda“ ir „YIT Lietuva“. Visiems trims projektams įgyvendinti savivaldybė skyrė 0,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emma23

Emma23 portretas
Nežinai, kur rasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - vplan.com/emma23

Runkelis

Runkelis portretas
Moderniai tai kaip? Pastatyti naujus daugiabučius ar verslo centrus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių