Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinėje apdovanoti geriausių vairavimo mokyklų vadovai

2012-03-08 20:34
Sostinėje apdovanoti geriausių vairavimo mokyklų vadovai
Sostinėje apdovanoti geriausių vairavimo mokyklų vadovai / Gedimino Bartuškos nuotr.

Sostinėje apdovanotos geriausios Lietuvos vairavimo mokyklos. Iš 350 Lietuvoje veikiančių vairavimo mokyklų buvo išrinktos 9 geriausios. Geriausia Lietuvoje vairavimo mokykla paskelbta Kaune veikianti „ARV – Auto“.

Antrus metus iš eilės vykstančiame renginyje dalyvauti pakviestos tos mokyklos, kurių darbo rezultatai – geriausi. Vertintas iš pirmo karto išlaikiusiųjų egzaminą skaičius, atsižvelgta į tai, kiek moksleivių vienu metu mokosi vairuoti.

Iš 350 Lietuvoje veikiančių vairavimo mokyklų buvo išrinktos 9 geriausios. Geriausia Lietuvoje vairavimo mokykla paskelbta Kaune veikianti „ARV – Auto“. Pernai „Regitroje“ egzaminus laikė 1430 šios mokyklos auklėtinių, iš kurių teorijos egzaminą sėkmingai iš pirmo karto išlaikė 87,4 proc., o praktinį vairavimą kiek daugiau nei 45 proc.

Pasak apdovanojimo ceremonijoje dalyvavusio Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio, šis konkursas turėtų pagelbėti visiems norintiems pasirinkti geriausią vairavimo mokyklą.

„Mes ne tik apdovanojame mokyklas, bet ir pasistengsime joms padėti pritraukiant naujų moksleivių. Ministerijos interneto svetainėje bus patalpintas šių mokyklų sąrašas, su adresais, kitomis koordinatėmis. Tad visi norintys kokybiškai mokytis žinos kur kreiptis“, - teigė E.Masiulis.

Ministras pažymėjo, kad tai, kaip dirba instruktoriai nemaža dalimi lemia ir avaringumo statistikos rodiklius. Kuo geresnis vairavimo mokyklų darbas, tuo mažiau nelaimingų atsitikimų būna mūsų keliuose.

„Noriu padėkoti instruktoriams ir kitiems vairavimo mokyklų darbuotojams, kurie daro tą svarbų darbą – ugdo atsakingą vairuotoją. To darbo rezultatus mes matome gatvėse, kai mažėja eismo įvykių. Man tikrai didžiulė garbė įteikti šiems žmonėms apdovanojimus“, - kalbėjo susisiekimo ministras.

Portalo diena.lt kalbinti apdovanotųjų mokyklų atstovai taip pat neslėpė džiaugsmo. Vairavimo mokyklos „Esma“ iš Naujosios Akmenės vadovas Aigars Urbans teigė, kad apdovanojimas jam ne tik garbė, bet ir įsipareigojimas.

„Aišku dabar reikės dar labiau pasitempti ir stengtis neprarasti gero vardo. Tačiau ir dabar mūsų rezultatai neblogi, egzaminus iš pirmo karto išlaiko gerokai daugiau nei pusė visų moksleivių“, - teigė pašnekovas.

Marijampolės vairavimo mokyklos „Vairuva“ vadovas Jonas Labačiauskas mano, kad ministerijos įvertinimas naudingas.

„Dar neįsigilinau į vertinimo metodiką, tačiau manau, kad tikrai dirbame neblogai, o jeigu informacija apie mus atsiras ir ministerijos tinklalapyje, tai bus dar geriau – daugiau klientų, didesnė apyvarta. Na, ir stengsimės, kad būtų dar geresni rezultatai“, - žadėjo J.Labačiauskas.

„Regitros“ duomenimis, pernai iš pirmo karto B kategorijos valstybinį praktikos vairavimo egzaminą išlaikė 39,4 proc. būsimų vairuotojų, 2 procentais daugiau nei 2010 m. Europos Sąjungos vidurkis šiuo metu yra 60 – 65 proc.