Quantcast

Solidarumo su baltarusiais dieną – Vilniaus palaikymo žinutė kaimynams

  • Teksto dydis:

Baltarusijos opozicijos lyderė Svetlana Tsikhanouskaya savo „Twitter“ paskyroje vasario 7 d. pakvietė visą tarptautinę bendruomenę jungtis prie solidarumo su Baltarusija dienos ir šią dieną palaikyti už savo teises ir laisvę kovojančius baltarusius įvairiomis palaikymo akcijomis visame pasaulyje.

Vilnius siunčia palaikymo žinutę kaimynams – baltarusių tautinės vėliavos spalvomis sekmadienį vakare nusidažys pagrindiniai sostinės tiltai – Mindaugo, Žaliasis, Baltasis ir Žvėryno. Viešojo transporto švieslentėse ir didžiuosiuose miesto ekranuose jau švyti užrašai „Vilnius myli Belarus“.

„Šiandien sukanka lygiai pusė metų nuo protestų dėl suklastotų rinkimų Baltarusijoje pradžios. Susižavėję stebime, kaip ryžtingai, nenuilstamai ir sumaniai baltarusiai kovoja už savo teises ir laisves, atimtas prezidentu pasiskelbusio Lukašenkos režimo. Vilnius dar kartą drąsiai sako: broliai baltarusiai, nepasiduokite, pergalė artėja. Už jūsų ir mūsų laisvę!“ – kviečia palaikyti kaimynus Vilniaus mero pavaduotojas Tomas Gulbinas.

Vilnius teikia ir pagalbą nuo represijų nukentėjusių baltarusių relokacijai palengvinti. „Go Vilnius“ sukūrė specialų baltarusiams skirtą polapį Go Vilnius svetainėje rusų kalba, kuriame sudėjo visus svarbiausius klausimus ir atsakymus (https://www.govilnius.lt/relocation-from-belarus) – nuo vizų – iki darželių ar gyvenamosios vietos paieškos, ką būtina žinoti, norint persikelti gyventi į Vilnių.

Taip pat organizuojami nuotoliniai seminarai rusų kalba specialiai į Vilnių jau atvykusiems baltarusiams svarbiausiais integracijos klausimais. Jų dalyviai sužino visą įsikūrimui Vilniuje aktualią informaciją ir gali užduoti klausimų apie individualias situacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artas

Artas portretas
Siunciu baltarusiams ...Susodinkit visus riausininkus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių