Quantcast

Socialinių butų nuoma brangs

Vilniaus miesto valdžia socialinių būstų nuomos įkainius padidino nuo 1,7 iki 3,9 lito už 1 kv. m. Naujieji tarifai turėtų įsigalioti nuo rudens.

Savivaldybės įmonės "Vilniaus miesto būstas" direktorius Darius Laurinčiukas atkreipė dėmesį, kad 3,9 lito už 1 kv. m mokės tik vieno namo senamiestyje, Subačiaus gatvėje, nuomininkai. Mat namas su visais patogumais, rekonstruotas tik prieš ketverius metus, o vietovės koeficientas labai žemas. Kitiems nuomos mokestis bus mažesnis, nustatomas atsižvelgiant į būsto naujumą, patogumus, namo vietą mieste.

Naujuose Pilaitės daugiabučiuose namuose savivaldybės butus nuomojantys asmenys mokės po 3,18 lito už 1 kv. m. Pigiausiai, iki 3 litų už 1 kv. m, nuomą mokės būstuose be patogumų gyvenantys vilniečiai. Tokie butai yra Rasų, Naujininkų, Šnipiškių rajonuose.

Pasak D.Laurinčiuko, dabar nustatyto 1,7 lito nuomos mokesčio nepakanka nusidėvėjusių socialinių butų remontui, apgyvendintiems būstams administruoti.

Naujasis nuomos tarifas turėtų įsigalioti nuo rudens. Visi socialinių butų nuomininkai, kurie nemokės nuomos ilgiau nei tris mėnesius, bus iškeldinami iš savivaldybės buto ir jiems nebus suteiktas kitas gyvenamasis plotas.


Šiame straipsnyje: socialinis būstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
galiu pasakyti tik viena,jus bandote isgyvendinti ir taip neturincius jokios vilties zmones. Mano seimoje vidutiniskai 1am asmeniui pajamos siekia apie 200litu.Mes visada laiku sumokame uz visas paslaugas,bet jus taip isnaglejote,kad mes su vaikais galime likti be namu.Paaiskinkite kaip gyventi padoriai seimai,kur gauti tiek pinigu,kai nera jokio darbo su padoria alga.Kiek jus naudosites ta krize ir negi galvojate,kad Dievas ilgai kentes jusu nedorus darbus.Ateis laikas ir kas tada ,kaip pasiaskinsite pries Visagali.Gal bandysite dangstytis krize?patikekit neisdegs o liksite basi nuogi ir sugedinti.

riste

riste portretas
Laima ko jus pykstate,juk raso kad jei pajamos yra mazos gali ir sumazeti nuomos kaina. o as dziaugiuosi kad leis issipirkti buta.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių