Quantcast

Socialdemokratas V. Milėnas: Vilniui pavyko pagerint negalią turinčių žmonių gyvenimą

Vilniaus metai - kokie buvo ir kokie bus? Apie tai mintimis dalinasi Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Vytautas Milėnas. 

2013-ieji

Aš, kaip Socialinių reikalų komiteto pirmininkas, turiu pasakyti, kad tikrai buvo kuo pasidžiaugti. Iš ES lėšų buvo renovuota keletas įstaigų, įgyvendinti dideli projektai. Labiausiai pavyko pagerinti psichinę ar fizinę negalią turinčių žmonių gyvenimo sąlygas. Tokie namai buvo atidaryti Naujojoje Vilnioje ir Lakštingalų gatvėje.

Gerų sprendimų yra ir daugiau. Šiaip metai buvo sudėtingi. Finansinė Vilniaus miesto situacija sudėtinga. Tai daugelyje vietų mus stabdo ir gadina nuotaiką prieš Naujuosius metus. Aš esu dirbęs administracijos direktoriumi ir šią padėtį esu išnagrinėjęs gana nuodugniai.

Jau seniai Vilniaus miestas yra skriaudžiamas. Kaunas gauna gal 94 ar 95 proc. mieste surenkamo pajamų mokesčio. O Vilnius nuo dabar tik 48 proc. Iki tol buvo tik 40 proc. Šis klausimas irgi reikalauja sprendimo.

2014-ieji

Manau, kad jie turi nusisekti. Pirmiausia postūmis jau buvo suteiktas Vyriausybės. Kalbu apie miestui skiriamą didesnę pajamų mokesčių dalį. Tai gerokai padidins paramą Vilniaus miestui. O šiaip aš manau, kad į ateitį visada reikia žvelgti optimistiškai. Tikiu, kad bus ir kitų gerų sprendimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milda

Milda portretas
Sutinku su jumis. Daug plepa, nieko ne daro...

Gena

Gena portretas
Gryzo tavo bosas Romka i darba, tai galesi vel jo sekretore padirbet. Nuo kada sitam ponui socialiniai reikalai rupi isskyrus nurupti ju pinigus ir turta
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių