Quantcast

Socialdemokratai į Vilniaus merus kelia R. Budbergytės kandidatūrą

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) į Vilniaus merus kelia parlamentarės Rasos Budbergytės kandidatūrą.

Jos kandidatūrą trečiadienį patvirtino LSDP Vilniaus skyrius, pranešė partija.

Pasak LSDP pirmininkės Vilijos Blinkevičiūtės, Vilniaus miestui ilgą laiką vadovaujantys liberalai ir konservatoriai dažnai gina ne vilniečių, o siaurus verslo interesus, todėl miestui kaip niekad reikia į kasdienius gyventojų poreikius orientuotų sprendimų ir skaidraus valdymo.

„Merai Vilniuje keitėsi, bet požiūris į sostinę kaip į verslo projektą – ne. Būtina ir galima užtikrinti, kad mieste būtų patogu ir įperkama gyventi. Kad miesto įmonės, įstaigos ir institucijos realiai tarnautų vilniečiams. R. Budbergytė – patyrusi ir kompetentinga politikė, turinti didžiulę patirtį dirbant viešųjų finansų srityje. Su Vilniaus socialdemokratų komanda ji gali įgyvendinti būtinus pokyčius sostinėje“, – pranešime sakė V. Blinkevičiūtė.

Su Vilniaus socialdemokratų komanda ji gali įgyvendinti būtinus pokyčius sostinėje.

R. Budbergytė tvirtino, jog ligšiolinė sostinės valdžia nepagrįstai nusišalino nuo aktualiausių gyventojams problemų sprendimo.

Anot jos, Vilniuje daug metų mažėja galimybių jame mieste gyvenantiems žmonėms.

„Driekiasi tūkstantinės eilės norint gauti vaikui darželį, daugeliui nėra prieinamos kokybiškos mokyklos, neišvystyta ir nepatogi viešojo transporto sistema, tad miestas dūsta nuo kamščių. Galiausiai žmones slegia žvėriškos nuomos kainos. Būtent šiose srityse būtinas proveržis“, – teigė kandidatė.

R. Budbergytė yra vadovavusi Valstybės kontrolei, dirbo Europos Audito Rūmų nare, Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje dirbo finansų ministre, o nuo 2016 metų yra renkama į Seimą.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų kovo 5 dieną.

2019 metais vykusiuose rinkimuose socialdemokratų kandidatas Vilniuje Gintautas Paluckas surinko 2,64 proc. balsų ir užėmė septintą vietą, partija taip pat neiškovojo nė vieno mandato sostinės taryboje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Gerai supras geriančius vilniečius! Jamam

onute

onute portretas
EIK TU SENA KOMUNISTE SU TUO SAVO DIEDU ŠIENO RAVĖTI UŽSIMANE I MERES KLAUSYK O JEIGU ATVERS SARAŠUS BUSI PRADŽIOJE PO A RAIDĖS EIS B

Tam to nuomonė

Tam to  nuomonė portretas
Nuomone o tu manai kad tavo Raskevičius turi nemanau kad Vilniuje vien pederalai gyvena ir kad vilniečiai nepasirinks dorus valstiečiu ar lenku partiju žmones juk jie taipat turi vaikus ir mato ka tokie LGBT istai Liberastai socdemai su budbergėm ir konserviniai išdarinėja su lietuvos vaikais stovyklose o šendien rašo kad landzbergienės darželiouse mergaitės su mergaitėm berniukai su berniukais i viena lova guldomi Ir kaip už ka tos budbergės skverno partijos balsuoja Manau kad dabar turime būti pastabus ir galvoti apie savo vaikučius o ne apie tuos vagis idijotus ištvyrkėlius
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių