Quantcast

Sniegas buvo sukaustęs Vilnių (papildyta)

Pirmadienį sostinėje gausiai pradėjęs kristi sniegas kone visame mieste paralyžiavo automobilių eismą. Pro spūstis negalėjo pravažiuoti ir kelininkų automobiliai.

Iki 19 val. didžiausios automobilių spūstys susidariusios Savanorių prospekte, važiuojant Gariūnų link. Čia eismas užsikimšo dar ir dėl apribojimų, kurie atsirado dėl šiuo metu statomo Vilniaus vakarinio aplinkkelio.

Nemažai vairuotojų, kuriems atsibodo stovėti spūstyje, ėmė suktis atgal, miesto centro link. Dėl to spūstys susidarė ir priešingoje Savanorių prospekto pusėje.

Gausus snygis keliones apkartino ir kitose miesto vietose. Iki 19 val. didesnės ar mažesnės automobilių spūstys  buvo susidariusios Geležinio Vilko, Ukmergės, Kalvarijų gatvėse.

Ypač didelė automobilių spūstis buvo susidariusi Ukmergės plente, važiuojant miesto centro link. Automobiliai vos judėjo praktiškai visoje atkarpoje nuo Perkūnkiemio iki prekybos centro "Panorama".

Skaitytojai informavo, kad spūstys vakare buvo susidarę ir nuo Liepkalnio gatvės pusės Minsko plento link. „Tūkstantmečio gatvėje esantys automobiliai taip pat juda vėžlio greičiu“, - vakare portalą informavo skaitytojas.

Nors transporto spūsčių gniaužtuose atsidūrė kone visas miestas, savivaldybės įmonės "Susiekimo paslaugos" projekto "Vilniaus miesto vairuotojų informacinė sistema" tinkalalpyje iki pietų buvo nurodoma, kad Vilniuje susidariusi tik viena grūstis. Anot informacinės sistemos, ji  buvo susidariusi nuo Svanorių pr. ir Geležinio Vilko g. sankryžos iki Savanorių pr. ir Vilkpėdės g. sankryžos.

Kaip paaiškino "Susisiekimo paslaugų" direktorius Gintas Bliuvas, šioje sistemojo transporto grūstimi laikoma padėtis, kai kurioje nors vietoje eismas visiškai nejuda. Tos vietose, kuriose mašinos šliaužia nors vėžlio greičiu, sistemos žemėlapyje žymimos raudonai. Šia spalva šiuo metu pažymėta nemaža sostinės gatvių dalis.

Popiet, artėjant piko valandoms, tinkalalpyje www.sviesoforai.lt vienas po kito pradėjo rodytis pranešimai apie kitas  vietas, kuriose eismas sustojo mirtinai.

Transporto eismas pirmadienio popietę visiškai sustojo ir Ozo gatvėje važiuojant Ozo-Kalvarijų-Kareivių g. sankryžos link. Automobiliai taip pat nejuda Žemaitės gatvėje, važiuojant sankryžos su Svanorių pr. link, ir Kalvarijų gatvėje, važiuojant sankryžos su Ozo ir Kareivių gatvėmis link.

Eismas taip pat sustojo V.Kudirkos g., sukant į J.Jasinskio g., ir Geležinio Vilko g., važiuojant sankryžos su Gerosios Vilties g. link.

Prieš 7 val. automobilių eismas sustojo Olandų, Kareivių ir Švitrigailos gatvėse.

Vairuotojų informacinė sistema taip pat skelbia, kad šiuo metu avarijų mieste nėra. Tuo sunku patikėti, tačiau, anot G.Bliuvo, į sistemą papuola tik tie įvykiai, kuriuos registruoja policija. Jei dėl smulkaus eismo įvykio vairuotojai susitaria patys, ši informacija į sistemą nepatenka.

Kol vairuotojai dūso spūstyse, gatvėmis pravažiuoti negalėjo ir savivaldybės įmonės „Grinda“ kelininkai. Tiesa, „Grindos“ vadovas aiškina, kad gausiai sningant gatvių valyti vis tiek neišeina, nes tai yra tuščias darbas.

Pagal taisykles visos miesto gatvės turi būti nuvalytos po 6 valandų, kai nustoja snigti.

Sinoptikai prognozuoja, kad gausiai snigs visą pirmadienį, kitomis savaitės dienomis snigti turėtų mažiau.

Redakcija dėkoja skaitytojui Andriui už atsiųstas nuotraukas. Jei turite daugiau nuotraukų iš spūsčių Vilniaus gatvėse - siųskite jas paštu portalas@diena.lt.


Šiame straipsnyje: eismo sąlygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

smile

smile portretas
toks vaizdas, kad Pietu Afrikoje gyvenam - kaip tik sniegas, taip naujiena

aou

aou portretas
negalvok,kad tik lietuvoje taip. visame pasaulyje taip. kai tik sniegas pridaro nemalonumu tai spauda mirga marga.

smagus keliukai

smagus keliukai portretas
va cia jau idomu :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių