Quantcast

Smūgis vartotojams: šaltas vanduo Vilniuje brangs net litu

Vilniaus valdžia pritarė didžiausios Lietuvoje vandens tiekimo bendrovės„Vilniaus vandenų“ 241,82 mln. litų investicijoms - dėl to šaltas vanduo turėtų pabrangti 94,3 cento už kubą iki 5,31 lito (su PVM)

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį pritarė „Vilniaus vandenų“ 2013-2015 metų veiklos ir plėtros planui, pranešė savivaldybė.

Didžiąją dalį investicijų - 93,69 mln. litų - bendrovė skirs iš nuosavų lėšų, 90,17 mln. litų skolinsis. Dar 53,61 mln. litų ketina gauti Europos Sąjungos paramos, 3,97 mln. litų - iš valstybės biudžeto, o iš savivaldybės lėšų bus skirta 380 tūkst. litų, nurodoma plėtros plane.

Įmonė nurodo, kad atlikus visas investicijas, šaltas vanduo pabrangs 78 centais (be PVM), iš jų daugiausiai - 64 centais - dėl Vilniaus dumblo valymo įrenginių statybos.

Šiemet prasidės vandens gerinimo įrenginių statyba Bukčiuose, Žemųjų Panerių, Gėlos, Naujosios Vilnios ir Vingio vandenvietėse, kurių vertė sieks 24 mln. litų. Prie centralizuoto vandentiekio galės prisijungti 58 tūkst. gyventojų.

„Vilniaus vandenų“ investicijoms dar turės pritarti Kainų komisija.

Šiuo metu kubas šalto vandens ir nuotekų „Vilniaus vandenų“ klientams kainuoja 4,37 lito (su PVM).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Lietuvoje negali kilti jokios kainos ,jos privalo mazeti,kitaip tauta jau pasiruosusi iseiti i galinga mitinga.

artistai

artistai portretas
KA ISSIRINKOT, TA IR TURESIT;)

bronius

bronius portretas
Ka padarysi ,kai neturime savo ,o rusai vieninteliai tiekejai tai ir brangina kiek nori ,ir musu valdininkams ne motais .vanduo procentais labiausiai brangstanti zaliava
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių