Quantcast

Kelia šleikštulį: lyg voratinkliais nusėtoje dėžutėje ant sausainių raitėsi lervos

Sausainius prekybos centre „Iki“ įsigijusi vilniečių pora pasišlykštėjo – dėžutėje ant kepinių šliaužė kandžių lervos. Po šio incidento minėto prekybos centrų tinklo atstovai tikino gamintojo bendrovėje planuojantys atlikti auditą ir visose savo parduotuvėse vykdantys šių sausainių patikrinimą.

Sausainius nusivežė į svečius

„Pirko vyras. Aišku, vyrai dažnai netikrina, ką perka, bet kadangi sausainiai – su sėklomis, nors ir permatomoje plastmasinėje dėžutėje, į pakuotę reikia gerai įsižiūrėti, kad pavyktų pamatyti, jog kažkas ne taip“, – sakė vilnietė Edita kalbėdama apie Viršuliškių mikrorajone esančioje prekybos centrų tinklo „Iki“ parduotuvėje įsigytus kepinius.

Dzūkijos sausainius „Saulėgrąža“, pakuotus rugsėjo 15 dieną, tačiau galiojančius iki lapkričio 4 dienos, pašnekovės vyras pirko prieš savaitgalį – rugsėjo 25–ąją.

Editos asmeninio archyvo nuotr.

„Tą pačią dieną išvažiavome į svečius ir nusivežėme sausainius kaip desertą prie kavos. Šeštadienį aš vieną sausainį net suvalgiau. Gali būti, kad neatkreipiau dėmesio, – ypatingų simptomų nejutau. Visą „grožį“ pamačiau sekmadienį, kai nutariau pasiimti dar vieną sausainį. Dėžutė atrodė įtartinai – padengta tarsi voratinkliais. Ją atidariusi pamačiau visus sausainių „gyventojus“ – maistinių kandžių lervas“, – apie šleikštulį keliantį incidentą pasakojo moteris ir pridūrė, jog laimė, kad sausainių daugiau niekas neragavo – tik ji.

Visą „grožį“ pamačiau sekmadienį, kai nutariau pasiimti dar vieną sausainį. Dėžutė atrodė įtartinai – padengta tarsi voratinkliais. Ją atidariusi pamačiau visus sausainių „gyventojus“ – maistinių kandžių lervas.

Pranešė apie šleikštulį keliantį radinį

Sekmadienį su vyru iš viešnagės grįžusi Edita sakė nieko nelaukdama apie 17 val. nunešė kepinius, su jų pakuotėje besiraitančiais „priedais“, į minėto prekybos centro informaciją. Už Dzūkijos sausainius „Saulėgrąža“ sumokėti pinigai buvo grąžinti, tačiau gerokai apstulbino vangi darbuotojų reakcija į problemą.

„Sakiau: „Ar jūs suprantate, kad visa tai dar gali būti jūsų prekyboje ir turite apie tai paskelbti, kad tokių sausainių prekybos centre neliktų“. Pasakė: „Taip, taip aš paskambinsiu“. Sakau: „Kada jūs paskambinsite? Visa tai reikia patikrinti dabar“, nes kaip tik tą savaitę visiems Dzūkijos sausainiams buvo taikoma nuolaida. Netikėjau, kad ta moteriškė ką nors dėl to darys, nes ji dirba atskirame skyriuje, – nėra salės darbuotoja, todėl aš pati nuėjau ir apžiūrėjusi parduotuvės lentynoje radau dar šešias ar septynias sausainių pakuotes, kuriose buvo kandžių lervų“, – tvirtino vilnietė.

Editos asmeninio archyvo nuotr.

Nesitraukė nuo lentynų

Netrukus Edita apie minėtų sausainių pakuočių „gyventojus“ pasakė ir sutiktai salės darbuotojai bei paragino ją greičiau išimti kepinius iš prekybos.

„Viena moteris norėjo pirkti, pasakiau jai: „Nelieskite, čia viskas užkrėsta“. Stovėjau prie lentynos ir saugojau, kad tų sausainių niekas nepirktų, kol darbuotoja juos sukrovė ir išnešė. Iš pradžių ji nepatikėjo, kad kažkas gali būti dėžutėse, tačiau, kai parodžiau, kad šliaužia, išsigando ir pasakė: „O, siaube, tikrai“ bei puolė teisintis, kad tie sausainiai gaminami ne „Iki“, o tiekiami. Paklausiau: „Ką jūs dabar darysite, juk reikia pranešti viso prekybos centrų tinklo „Iki“ parduotuvių atstovams“. Darbuotoja tik pasakė: „Tai supraskite, sekmadienis, valdžios nėra, kai pirmadienį ateis, pranešime““, – detalizavo pašnekovė ir pridūrė ketinanti nueiti į parduotuvę ir šiandien, pirmadienį, bei patikrinti, ar tos pačios sausainių pakuotės nebus sudėtos atgal į lentyną.

Editos asmeninio archyvo nuotr.

Vilnietė neslėpė – jai smalsu, ar minėto prekybos centro atstovai sureagavo ir patikrino Dzūkijos sausainių „Saulėgrąža“ pakuotes bei netinkamas vartoti išėmė iš visų tinkle esančių parduotuvių, ar tik iš vieno prekybos centro „Iki“, esančio Viršuliškėse, lentynų. Po šio nemalonaus įvykio Edita atvira – sausainių bent jau kurį laiką čia nepirksianti.

Planuoja atlikti patikrinimą

Portalo žurnalistams susisiekus su „Iki“ komunikacijos vadove Vaida Budriene ir pasiteiravus, ar prekybos centrų tinklo atstovams yra žinomas pastarasis įvykis, nutikęs Viršuliškių gatvėje įsikūrusioje parduotuvėje, ši tai patvirtino.

„Visų pirma labai atsiprašome klientės už šį incidentą. Sausainiai jau išimti iš prekybos. Skubiai kreipėmės į sausainių gamintoją, kad jis atsiųstų savo paaiškinimus. Planuojame šioje bendrovėje atlikti papildomą kokybės ir maisto saugos auditą. Taip pat ir pas save peržiūrėsime kokybės tikrinimo procesą. Šiuo metu šie sausainiai tikrinami ir kitose parduotuvėse“, – patikino V. Budrienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kroksul

Kroksul portretas
girdi is kur juos parsinesa

pensininkė

pensininkė portretas
tokių sausainių gali būti ir kituose prekybos tinkluose ten kur tas gamintojas tiekia prekes ir čia parduotuvė nė prie ko gaila man tos parduotuvės darbuotojos kuri turėjo išklausyti visą tirada tos pirkėjos juk ji tik darbuotoja o ne vadovė teisingiausia tą gaminį parodyti gamintoji ir išreikšti pretenzija tiesiogiai jiems

Mažumėlę keista, kad

Mažumėlę keista, kad  portretas
visa kaltė suverčiama pardavėjui, nė žodeliu neužsimenant apie gamintoją.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių