Quantcast

Sklypų neprižiūrintys savininkai Vilniuje nebegaus žemės mokesčio lengvatos

  • Teksto dydis:

Sklypų neprižiūrintys savininkai Vilniuje nebegaus žemės mokesčio lengvatos.

Sostinės taryba trečiadienį patikslino anksčiau galiojusią tvarką, kuri leido apleistų ir neprižiūrimų sklypų savininkams naudotis lengvata – nuo šiol apleistiems sklypams bus taikomas maksimalus 4 proc. žemės mokesčio tarifas.

Pasak savivaldybės, pagal praėjusiais metais priimtą sprendimą dėl žemės mokesčio tarifų šiems metams nustatymo, Savivaldybė netaiko žemės mokesčio žemės daliai, patenkančiai į teritorijų planavimo dokumentuose numatytas intensyviam bei ekstensyviam naudojimui įrengiamų želdynų teritorijas bei urbanizuojamas ir neurbanizuojamas infrastruktūros teritorijas.

Vienintelis reikalavimas norint gauti šią lengvatą – prižiūrėti šį sklypą ir nesudaryti kliūčių į jį laisvai patekti pėstiesiems.

Tačiau ligšiolinė tvarka būtų atvėrusi kelią teisiniams nesusipratimams dėl neprižiūrimo sklypo įtraukimo į nenaudojamų žemės sklypų sąrašą, kai savininkai galėjo būti atleidžiami nuo mokesčio vadovaujantis kitomis teisės aktų nuostatomis.

Praėjusiais metais į 4 proc. žemės mokesčio tarifo sąrašą buvo įtraukti 79 sklypai, 11 jų buvo išbraukta, kuomet, įspėjus sklypų savininkus dėl šios nuobaudos, jie sklypus sutvarkė.

Pernai žemės mokesčio lengvata sostinėje buvo taikoma 20-čiai žemės sklypų ar jų dalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
čia dabar; viešos erdvės nešienaujamos ir nieko, o privatiems baudos? Šimašius išsikalinėja?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių