Quantcast

Sklandesniam vilniečių aptarnavimui savivaldybėje – atsakymai raštu užsienio kalbomis

  • Teksto dydis:

Užtikrindama dar sklandesnes ir visiems prieinamas paslaugas vilniečiams, sostinės savivaldybė pristato reikšmingą naujovę savo klientams – nuo šiol visi galės gauti atsakymą raštu ta kalba, kuria buvo kreiptasi. Ši naujovė buvo planuota jau anksčiau, tačiau ypač aktuali tapo dirbant nuotoliniu būdu.

„Kad ir kaip banaliai skambėtų posakis, kad klientas – visada teisus, jis yra teisingas ir būtent juo turime vadovautis siekdami, kad klientų aptarnavimas būtų patogus visiems. Ar tai būtų ilgus metus Vilniuje gyvenantys, ar neseniai čia atsikraustę, ar atvykę iš užsienio – visi turi būti aptarnaujami jiems patogia forma ir ta kalba, kuri jiems priimtiniausia“, – kalbėjo sostinės savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Jau keletą pastarųjų metų Vilniaus miesto savivaldybėje žodžiu gyvai buvo aptarnaujama keturiomis kalbomis – lietuvių, anglų, rusų bei lenkų, buvo pasitelkti ir konsultantai gestų kalba. Keturkalbė yra ir savivaldybės internetinė svetainėje, o nuo šiol bet kuria užsienio kalba bus galima ir susirašinėti.

„Šios pataisos yra ypatingai svarbios daugiakultūrio miesto gyventojams. Iki šiol galiojęs aptarnavimas numatė, kad nagrinėjami tik tie rašytiniai prašymai ir skundai, kurie parašyti valstybine lietuvių kalba. Tačiau Vilniuje gyvena daug tautinių mažumų atstovų, užsieniečių, pasirinkusių mūsų sostinę kaip savo gyvenamąją ir darbo vietą. Raštų priėmimas ir nagrinėjimas kitomis kalbomis yra atviro ir laisvo Vilniaus įrodymas, ir tarptautinis įsipareigojimas“, – teigia šią naujovę inicijavusi Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos narė Evelina Dobrovolska.

Dėka šio sprendimo, nuo šiol bet kuris vilnietis, kreipęsis į savivaldybę raštu, galės pateikti klausimus ir prašymus savo gimtąją kalba, o atsakymus gaus tiek valstybine kalba, tiek ir išverstą atsakymo ar sprendimo variantą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hee

hee portretas
ir privalomai pagrindine kalba padaryt arabu

Kaimieciui

Kaimieciui portretas
Ka cia triedi, muzike? Nori tik vienos kalbos? Vaziuok atgal i kaima...

Savivaldybė turi KLIENTŲ?

Savivaldybė turi KLIENTŲ? portretas
tai gal ji jau nebe Lietuvos Respublikos sostinės savivaldybė, o kokios nors chebrytės UAB? Ir dar toks, kuris, savivaldybėje įsitaisęs, SPJAUNA į LR Konstituciją ir kaip sumanęs tvarko savo reikaliukus? Iš kažkur tautines „mažumas” ir jų „atstovus” ištraukė? O ką į tai Konstitucinis teismas, Seimas? Ar jie gyvi, sveiki, ir vykdo savo pareigas? Ar jie tikri, ar miražas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių