Quantcast

Skiepytis Velykų savaitgalį Vilniuje užsiregistravo 4,5 tūkst., Kaune – 6,5 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Velykų savaitgalį Vilniuje skiepytis „AstraZeneca“ vakcina iki penktadienio popietės užsiregistravo 4,5 tūkst. žmonių, pranešė sostinės savivaldybė. Tuo tarpu Kaune skiepytis pakviesta apie 6,5 tūkst. žmonių.

Registracija Vilniuje dar tęsiama ir iš viso per ilgąjį savaitgalį tikimasi paskiepyti nuo 12 tūkst. iki 14 tūkst. gyventojų.

Kaip nurodo savivaldybė, skiepui gali registruotis vyresni nei 65 metų senjorai, su kuriais dar nebuvo susisiekta dėl vakcinų, pilnamečiai abiturientai, mokytojai, dėstytojai ir kiti švietimo sektoriaus darbuotojai, sergantieji lėtinėmis ligomis bei užsienio misijų dalyviai.

„Net jei nesate tikras, ar jums diagnozuota lėtinė liga, verta pasitikrinti registruojantis – galbūt pavyks pasiskiepyti jau artimiausiomis dienomis“, – rašoma pranešime.

Anot savivaldybės, registruotis galima adresu vilnius-vac.myhybridlab, o pasitikrinti, ar diagnozė priskiriama lėtinėms ligoms – adresu velykuvakcinosgrupes.

Savaitgalį bus vakcinuojama Vilniaus miesto savivaldybėje (Konstitucijos pr. 3), Žirmūnų neformaliojo ugdymo centre (Žirmūnų g. 1B), Karoliniškių ir Šeškinės poliklinikose.

Kaip BNS sakė Kauno poliklinikos vadovas Paulius Kibiša, dalis žmonių užsiregistravo patys, o dalį kviečia poliklinikos darbuotojai.

„Mes nežinom, kiek tiksliai atvyks, bet dauguma turėtų. (...) Iš viso per penktadienį ir šeštadienį pakvietėme 13 tūkst. žmonių“, – kalbėjo jis.

P. Kibišos teigimu, skiepyti sekmadienį ir pirmadienį neplanuojama, nes tuomet neliktų vakcinų, kurias būtų galima naudoti iš karto po švenčių.

Savaitgalį skiepyti ketina ir dalis kitų savivaldybių, tačiau ne visos iš jų tą ketina daryti  tris dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mark

Mark portretas
Daugelis nesiregistravo, o gavo sms su registracija skiepytis su zeneka. Beja mes nė nemanom skiepytis ir antikūnių turime ir amžius nesiekia 45 m. Ir vistiek mus prirašė ( ir ne vien mūsų šeima tuos sms gavo). Kaip beja ir atšaukti neleidžia ( kad užleisti tiems kas tiki ir kam reikia), toks vaizdas, kad jie ragelius nukėlę laiko.

Leo

Leo portretas
Jei antivakserių tuščiai išeikvotą energiją pajungti prie vėjo malūno, tai nereikėtų pirkti elektros energijos iš Astravo

gal dar Vilnius pasivis

gal dar Vilnius pasivis portretas
skiepais tiki ir skiepijasi geriau išsilavine ir tikintys mokslų, o ne sąmokslo teorijomis. Pažiūrėsim, kiek tokių, kiek kitokių.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių