Quantcast

Skelbs Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkursą

Netrukus ketinama skelbti iki 100 mln. litų vertės Lukiškių kalėjimo komplekso perkėlimo į Pravieniškes rangovo konkursą. Privatus investuotojas viešosios ir privačios partnerystės (PPP) pagrindu per trejus metus turės rekonstruoti 4 nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, o vėliau 25 metus juos prižiūrėti. Tikimasi, kad investuotojas paaiškės rugsėjį.

„Pravieniškių komplekse numatoma užbaigti kažkada pradėtą ir nebaigtą statyti vieną korpusą. Tai yra būtent rekonstrukcijos darbai ir statybos darbų užbaigimas. Į tą darbų komplekso užbaigimą įeina ir paslaugų teikimas - viso pastato eksploatavimas ir priežiūra“, - BNS sakė teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Pirmadienį centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbtas pirmojo etapo - kalėjimo iškeldinimo - techninių specifikacijų projektas. Tai reiškia, kad netrukus bus paskelbtas konkursas. Anot R.Šimašiaus, konkurso laimėtoją tikimasi išsirinkti po trijų mėnesių.

„Privačių kompanijų susidomėjimas yra nemažas, tą buvo galima aiškiai žinoti. Kadangi tai yra pirmas objektas, pabandyti, pažiūrėti tikrai norės“, - sakė R.Šimašius, nevardijęs konkrečių bendrovių pavadinimų.

Ministro patarėja Vaida Vincevičiūtė BNS sakė, kad konkurso laimėtoją tikimasi paskelbti rugsėjo mėnesį, o pasirašius sutartį, iškart turėtų prasidėti darbai. Jos teigimu, projektas preliminariai vertinamas iki 100 mln. litų.Anksčiau skelbta, jog privatus investuotojas rekonstruos 4 nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, kuriuose bus įrengtas kalėjimas su 320 vietų kaliniams, ir 25 metus juos prižiūrės.Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo komplekso iškeldinimas vyks trim etapais.

Iki 2017 metų iš miesto centro taip pat bus iškeltas Lukiškių tardymo izoliatorius bei Laisvės atėmimo vietų ligoninė.2017-aisiais Lukiškių kompleksą numatoma parduoti - tikimasi, kad tai leis padengti dalį statybų Pravieniškėse išlaidų.

Finansų ministerijos skaičiavimais, per 25 metus iš valstybės biudžeto projektui reikės 116 mln. litų (su PVM) - kasmetinis partnerystės mokestis, pradedant nuo ketvirtų projekto įgyvendinimo metų, siektų iki 5,3 mln. litų.Pagal Vyriausybės patvirtintą planą, Lietuvoje numatoma iškraustyti dar 3 įkalinimo įstaigas bei rekonstruoti 6.

Be Lukiškių, iš centro būtų iškeldinti pataisos namai Marijampolėje, tardymo izoliatorius Šiauliuose ir moterų pataisos namai Panevėžyje.Taip siekiama, kad nuteistųjų išlaikymas kainuotų pigiau, o kartu būtų sukurtos tinkamos kalinių laikymo sąlygos.


Šiame straipsnyje: Lukiškių kalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Atvirkštinis gyvenimas

Atvirkštinis gyvenimas portretas
Tarybiniais metais Lukiškių vienuolynas buvo sunykęs, paskutiniu laiku jis suaktyvėjo, susiliejo su gyvenimo aktualijomis.

Petras

Petras portretas
Isnomuokite pas Putina Sibiro platumas banditams, tai nereikes skelbti konkursu.Nuvaziuos-patys pasistatys Naujasias Lukiskes.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių