Quantcast

Skelbiamas Vilniaus lengvosios atletikos maniežo Žirmūnuose rangos pirkimas

  • Teksto dydis:

Vilniaus vystymo kompanija kviečia rangovus dalyvauti konkurse dėl lengvosios atletikos maniežo Žirmūnuose statybos. Naujasis sporto centras bus statomas pagal konkursą laimėjusios architektų studijos „Implmnt architects“ projektą. Lengvaatlečiams skirtame projekte vienu metu galėtų treniruotis apie 500 įvairių sporto šakų atstovų.

Lengvosios atletikos maniežas bus statomas strategiškai patogioje sostinės vietoje – Žirmūnuose, 1,3 ha ploto teritorijoje šalia Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso. Projekte numatyta atverti pėsčiųjų takus upės link, todėl pastatas yra tarytum perpjautas perpus – taip sukuriama jungtis tarp Žirmūnų ir Neries kranto. Taip pat išnaudotas sklype esantis išraiškingas reljefas – pastatas atvertas į Neries pusėje esančią žaliąją erdvę, kurioje yra viena aktyviausių pėsčiųjų ir dviratininkų arterijų Vilniuje.„Lengvosios atletikos maniežui keliami itin aukšti urbanistiniai ir architektūriniai reikalavimai. Turime ambiciją, kad šis sporto kompleksas taptų traukos centru ne tik vietos, bet ir pasaulinio lygio sportininkams. Dėl šios priežasties dar rengiant projektą, architektų komanda susipažino su tokio tipo kompleksų statybomis užsienio praktikoje“, – pranešime sakė Vilniaus vystymo kompanijos vadovė Laura Joffė.

Projektuotojams teko neeilinė užduotis įkomponuoti stambų pastatą į jautrų rajono ir Tuskulėnų dvaro kaimynystės kontekstą.

„Pastato eksterjere norėjome išlaikyti nuosaikumą, išreikšti tūrius, numatėme dvi pagrindines medžiagas – šviesų betoną ir aliuminį. Pastato interjere, siekiant išvengti įprasto ryškiaspalvio sportinio įvaizdžio, naudojame atvirą betoną, medį“, – teigė „Implmnt architects“ architektas Aurimas Syrusas.

Pastatas bus dviejų aukštų. Cokoliniame aukšte įsikurs apšilimo erdvė, kur numatyta įrengti tolimojo metimo (ieties, disko) sektorius, rutulio stūmimo sektorius ir 60 m ilgio sprinto trasą su 4 bėgimo takeliais. Čia taip pat bus įrengtos atskiros sporto salės, viena jų – išskirtinai aukšto meistriškumo atletams treniruotis. Cokolyje taip pat atsiras dopingo kontrolės posto patalpos ir persirengimo kambariai.

Šioje pastato dalyje veiks ir kavinė, į kurią bus galima patekti ne tik iš vidaus, tačiau ir nuo pėsčiųjų ir dviračių tako, vingiuojančio palei Neries upę.

Didžiojoje maniežo erdvėje pirmame aukšte projektuojami visi reikalingi sporto sektoriai: 200 m ilgio 6 takelių bėgimo takas, 60 m ilgio 8 takelių sprinto takas, šuolių į aukštį sektorius, šuolių į tolį ir trišuolio sektorius, šuolių su kartimi sektorius bei rutulio stūmimo sektorius. Šalia numatytas inventoriaus sandėlis ir rami erdvė, kur sportininkai galės susikaupti prieš varžybas. Šiame sporto komplekse galėtų treniruotis apie 500 įvairių sporto šakų atstovų.

Statybų rangos sutartį planuojama pasirašyti iki 2024 metų ketvirtojo ketvirčio, o numatoma darbų trukmė – ne ilgiau kaip 30 mėn. po sutarties pasirašymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių