Quantcast

Skelbia konkursą vaikų vasaros poilsio programų organizatoriams

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė jau šešioliktus metus skelbia vaikų vasaros poilsio programų konkursą.

Šiais metais vaikų vasaros poilsio programų įgyvendinimui sostinės biudžete numatyta 440 000 eurų, didelė dalis šių lėšų bus skirta specialiosiose mokyklose besimokančių specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių vaikų dienos užimtumui organizuoti visos vasaros metu. Šiais metais prioritetas skiriamas programoms, kurios ugdys vaikų socialines-emocines kompetencijas ir kultūrinę edukaciją, skatins fizinį aktyvumą ir gamtos pažinimą, sakoma Vilniaus m. savivaldybės pranešime.

„Vaikų turiningas ir prasmingas užimtumas vasaros atostogų metu visada buvo ir yra mūsų prioritetas. Pastaraisiais metais teko susidurti su nemažai iššūkių organizuojant vaikų vasaros užimtumą, bet džiaugiamės juos sėkmingai įveikę. Šiais metais vaikų vasaros poilsio programų vykdytojus prašome sudaryti galimybes užimti ne tik vilniečius, bet ir į Vilnių atvykusius vaikus iš Ukrainos. Labai tikimės, kad iš organizuojamų stovyklų gausos vaikai ras savo stovyklą, kurioje praturtins savo pasaulį, joje bus įdomu ir gera“, – kalbėjo sostinės mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Konkursu siekiama, kad kuo daugiau vaikų pramogautų savivaldybės finansuojamose stovyklose, o tėvams šios stovyklos būtų už patrauklią kainą. Programų teikėjams numatytas įpareigojimas užtikrinti, kad vienos dienos Savivaldybės finansuojamos stovyklos kaina tėvams nebūtų didesnė kaip 40 eurų, prioritetas teikiamas toks programoms, kurių kaina tėvams yra mažesnė.

Konkursui gali būti teikiamos programos, kuriose numatoma užimti tik Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos mokyklose besimokančius vaikus. Vienoje stovyklos pamainoje turi dalyvauti ne mažiau kaip 15 vaikų. Vaikai turi būti užimti ne mažiau kaip 4 valandas per dieną be pertraukų. Vienos stovyklos pamainos trukmė – 5–18 kalendorinių dienų. Viena organizacija gali organizuoti neribotą stovyklos pamainų skaičių, vienas vaikas už savivaldybės biudžeto lėšas gali ilsėtis ne ilgiau kaip 18 kalendorinių dienų.

Savivaldybės biudžeto lėšos skiriamos dieninėms, stacionarioms (su laikinu apgyvendinimu) ir mobilioms stovykloms (stovyklaujama keliaujant). Programai gali būti skiriama iki 4 000 eurų. Prioritetas teikiamas toms paraiškoms, kurioms įgyvendinti numatomas kuo mažesnis tėvų (globėjų) indėlis, bus užimtas didesnis vaikų skaičius, parengta kokybiška, įdomi su įvairiomis veiklomis programa ir pateikta detali, pagrįsta išlaidų sąmata.

Savivaldybė kviečia pateikti paraiškas iki 2022 m. gegužės 12 d. (įskaitytinai). Paraiškos gali būti pateikiamos tik elektroniniu būdu per Vilniaus miesto savivaldybės elektroninių paslaugų valdymo sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių