Quantcast

Skandalingos lažybos gali atsirūgti

Lažybų bendrovė „Triobet", pasiūliusi lažintis dėl to, įvyks riaušės sostinėje ar neįvyks, atsidūrė teisėsaugos akiratyje. Pradėtas tyrimas dėl galimo riaušių kurstymo.

Lietuvos Kriminalinės policijos biure pradėtas tyrimas, patikrinus spaudoje pasirodžiusią informaciją, jog lošimų bendrovė „Triobet" siūlo šalies ir užsienio gyventojams lažintis, ar protesto akcijos Vilniuje baigsis riaušėmis.

„Tokių lažybų objektas yra tai, bus ar nebus padarytas nusikaltimas. Be to, lažybos visada turi materialinį interesą, todėl būtina patikrinti, koks yra tikrasis lažybų bendrovės tikslas. Taip pat bus renkama informacija ir apie tuos, kurie atliko statymus, nes asmenys, dalyvaujantys lažybose, gali turėti materialinį suinteresuotumą daryti įtaką protesto akcijų baigčiai", - prokurorų išplatintame pranešime cituojamas tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroras Simonas Slapšinskas.

Generalinė prokuratūra primena, jog Lietuvoje veikiančių profesinių sąjungų centrai yra paskelbę apie penktadienį Vilniuje vyksiančią protesto akciją. Prokuratūros profesinė sąjunga palaiko demokratines pilietines iniciatyvas, tačiau ragina visus darbuotojus ir kitus šalies piliečius savo teises ginti įstatyminėmis priemonėmis.

Primename, kad „Triobet" siūlo lažintis dėl mitingo baigties. Jei įmonės klientai statytų už taikią renginio baigtį, jų išlošis sudarytų 20 proc. pastatytos sumos. Spėjant, kad riaušės įvyks, pastatytą sumą galima paketurgubinti. Būtent tokie lažybų koeficientai sukėlė nerimą teisėsaugos pareigūnams. Už riaušių organizavimą pagal Baudžiamąjį kodeksą gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių