Quantcast

Skandalingasis Kotrynos vyninės savininkas vėl kliūva paveldo sargams

Žinomas sostinės verslininkas Stepas Visockas – vėl paveldo sargų akiratyje. Tiesa, ne tiek pats, kiek su juo siejamų įmonių vadovė Ieva Paulionytė. Moteris kaltinama autentiško pastato Vilkpėdėje sunaikinimu.

Pavertė dviaukščiu namu

Šimtamečių pušų paunksmėje Vilkpėdėje, Šlaito g. 20, išdygęs dviaukštis pastatas ir vietos gyventojų, ir paveldo saugotojų siejamas su skandalingojo Kotrynos vyninės savininko S.Visocko vardu.

„Oficialiai šio pastato savininkė yra I.Paulionytė, vadovaujanti įmonei “Imperatoriaus rūmai„. Bet kiek kartu ji buvo kviesta į Kultūros paveldo departamentą pasiaiškinti, nė karto nepasirodė. Statinys suręstas be jokių leidimų, projektas galbūt yra paruoštas, bet nėra niekur derintas, ir tikiu, kad niekas niekada jo nepasirašys. Senas vieno aukšto pastatas – kultūros vertybė – yra sunaikintas. Vietoj jo pastatytas dviejų aukštų visiškai su aplinka nederantis, jokių reikalavimų neatitinkantis statinys“, – teigė Vilniaus skyriaus Kultūros paveldo departamento vadovas Vitas Karčiauskas.

Tą pat apie pastatą kalbėjo ir Šlaito gatvės gyventojai, Vilkpėdės senbuviai (nenorėdami viešumo, jie prašė neminėti pavardžių). Gyventojai tvirtino, kad statybvietėje yra ne kartą sutikę patį verslininką S.Visocką.

„Jis čia pats netoli gyvena, už kelių namų. Buvusiame bendrabutyje išsipirko antrą aukštą, apkalė plastikinėmis lentutėmis. O čia jis dažnai buvo prie tų statybų. Būna, kad paklausiu, kas čia. Tai sako – naują namą sau statau, gyvensiu jame. Bet žmonės kalba, o man irgi taip atrodo, kad čia viešnamis bus. Kam jam vienam toks didelis namas, be to, dar langai tokie mažiukai?“ – pusiau juokais svarstė viena Šlaito gatvės gyventojų.

Painūs įmonių ryšiai

Dienraščiui nepavyko susisiekti su verslininku S.Visocku. Paskambinus bendrovei „Salanda“, kurios vadovu yra laikomas minėtas verslininkas, atsiliepė moteris. Ji prisistatė bendrovės „Vilniaus vyninė“ direktore.

„Imperatoriaus rūmų“ nežinau. Esu „Vilniaus vyninės“ vadovė, o „Vilniaus vyninės“ vadovė nėra I.Paulionytė. Man jau skambino šiuo klausimu. Aš nesu I.Paulionytė, o šis telefonas nėra bendrovės „Salanda“ numeris", – tvirtino moteris.

Tačiau internete gausu informacijos, kad „Vilniaus vyninės“ vadovė yra būtent I.Paulionytė. Įvairūs šaltiniai taip pat nurodo, kad ši moteris yra ir „Imperatoriaus rūmų“ bei tos pačios bendrovės „Salanda“ direktorė.

Naudojasi S.Visocko adresu

Visos I.Paulionytės vadovaujamos įmonės yra registruotos skirtingais adresais. Vienu adresu – Vilkpėdės g. 3-21, kur greičiausiai gyvena ir pats S.Visockas, – registruoti „Imperatoriaus rūmai“.

Tačiau, Vilkpėdės seniūno Mindaugo Kuncaičio teigimu, šis adresas – Vilkpėdės g. 3 – neleidžia identifikuoti konkretaus objekto.

„Šiuo adresu suregistruota daug įmonių, slaugos ligoninė, kiti pastatai. Daliai jų daugmaž prieš metus buvo suteiktas adresas Šlaito gatvėje. O Vilkpėdės g. 3 gali būti ir A, ir B, ir C, ir taip toliau“, – dėstė seniūnas.

Dienraščio turimais duomenimis, S.Visockui priklausanti patalpa anksčiau buvo registruota Vilkpėdės g. 3C-21, tačiau maždaug prieš metus, keičiant adresus, patalpai suteiktas naujas adresas ir dabar verslininkas gyvena Šlaito gatvėje.


Statybų darbai sustingę

Po dienraščio publikacijų apie S.Visocko nelegaliai Vilniaus g. 37 statomą lauko kavinę darbai aprimo. Šiuo metu yra nuardytas medinis baras, tačiau tebestovi medinių lentelių terasa. Bet paveldosaugininkai tikina sieksiantys, kad darbai būtų visiškai nutraukti, o terasa nuardyta.

„Visi jų darbai buvo atliekami be reikalingų leidimų ir pažeidžiant esamą tvarką, tad reikalausime, kad teritorija būtų visiškai išvalyta. Tai, kad darbai sustojo, manau, liudija, jog savininkai nesiryžta ir toliau pažeidinėti įstatymų“, – teigė V.Karčiauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
cia tas Stepas Visockas is taboro?

Bilas

Bilas portretas
Kas galetu paneigti, kad Visockas ir Co su Paulionyte neatpaudineja kotrabandos pinigeliu, per visokias kaviniu veiklas.

a

a portretas
ir dar pirsta" rodo...kazkoks nepritapes visuomeneje:))))
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių