Quantcast

Skandalas darželyje: vaikai maitinami pasenusiu maistu, o direktorė nieko nežino?

  • Teksto dydis:

Vilniaus lopšelyje – darželyje „Spygliukas“ neseniai buvo atliktas maisto kokybės tyrimas. Paaiškėjo, kad vaikai maitinami pasibaigusio galiojimo laiko produktais.

Kotletai mažyliams buvo kepami iš pasenusios kiaulienos, o prie blynelių buvo patiekta pasibaigusio galiojimo, apipelijusi uogienė.

Nors tyrimas darytas oficialiai, darželio direktorė Rolanda Talutienė KK2 laidos žurnalistams tvirtino nieko apie pasibaigusio galiojimo laiko maistą nežinanti: „Tokio (fakto) tikrai nežinau... tikrai nebuvo“.

Nors pagal naujas Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintas taisykles maistas mokyklose ir darželiuose turi būti kuo sveikesnis, „Spygliuko“ lopšelio ir darželio meniu karaliauja vytinta dešra, kuri neatitinka vaikų maitinimo taisyklių. Dešros į darželį buvo užsakyta net 117 vienetų.

Kotletai mažyliams buvo kepami iš pasenusios kiaulienos, o prie blynelių buvo patiekta pasibaigusio galiojimo, apipelijusi uogienė.

Dėl nusiskundimų „Spygliuko“ lopšelyje-darželyje Vilniaus miesto savivaldybė užsakė auditą. Paaiškėjo, kad tinkamo vaikams maisto darželyje yra. Tiksliau, būna. Atvežti produktai labai greitai „išsivaikšto“ po darželio personalo namus. Auditoriai suskaičiavo, kad per penkias dienas iš įstaigos virtuvės dingo pusė kilogramo sviesto, 1,8 kg grietinės, 4,5 kg sūrio, 12 kg jautienos, 11 kg kiaulienos, 4 kg vištienos filė ir 2 kg dešrelių.

Stop kadras.

Vagystės iš vaikų darželio buvo užfiksuotos. Nuotraukas matė ir Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis. „Išsineša tos virėjos namo ir tai galbūt nėra kažkas labai tokio blogo, nes jos uždirba tikrai kuklius atlyginimus. Bet kartais yra tiesiog labai piktai piktnaudžiaujama, tai reiškia mažinamos porcijos (vaikams), bloginami patys produktai ir tai nėra toleruotina vaikų sąskaita ta daryti“, – sako P. Poderskis.

Dėl maisto vagysčių, netinkamo produktų pirkimo ir lėšų švaistymo lopšelyje-darželyje „Spygliukas“ Vilniaus miesto savivaldybė kreipėsi į prokuratūrą. Tyrimas, kur iškeliauja vaikams skirtas maistas, jau šį antradienio vakarą, 19. 30 val. KK2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Visa kolektyva lauk iš darbo !!!! Visi tai žino ir niekas nesikeičia . Visi darželiai daro taip pat , iki ko nusigyvenom kad tai toliaruojam. VAGYS augina karta kuri jiems pencijas uždirbinės.

Visur taip

Visur taip portretas
Visur taip darželiuose vyrejos su administracija pasidalina maisto produktus ir beveik kasdien po maišą nešasi namo. O darželio direktorė ragina ksd greičiau sumokėtum už,, maitinima,, nes nebėra iš ko vaikam pirkti maisto liks nevalge,nes metu galas....

Šiaip

Šiaip portretas
tai tėveliai džiaugiasi, kad grįžę vaikai vakare valgo. ...Puiki idėja: kas pigiau ir sveikiau pamaitins vaikus (pagal Verygą.) Sveikuoliškai nepratę maitintis vaikai, lieka neskanus vaikams maistas, tai negi mest laukan?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių