Quantcast

Skambina pavojaus varpais dėl Kazokiškių sąvartyno

  • Teksto dydis:

Grupė visuomenininkų, signatarų ir parlamentarų bei Elektrėnų valdžios atstovų prašo įvertinti, kokį poveikį aplinkai ir gyventojams daro devynerius metus naudojamas Kazokiškių sąvartynas. Jie kreipėsi į prezidentę, premjerą, Seimo vadovus ir ministrus, taip pat Lietuvos europarlamentarus bei Jungtinių tautų Organizacijos Orhus konvencijos priežiūros komitetą.

„Būtinas skubus reagavimas, nes sąvartynas iš esmės pakeitė - pablogino žmonių gyvenimą“, - Seime surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį teigė Kazokiškių bendruomenės atstovė advokatė Ramunė Ramanauskienė.

Anot jos, Aplinkos ministerijos institucijos 9 metus išduoda leidimus sąvartynui veikti, o jų galiojimą vėliau naikina teismai.

Elektrėnų tarybos narys Algimantas Adomaitis sakė, kad sąvartynas gali kenkti gamtai, faunai ir florai bei požeminiams gruntiniams vandenims. Jis tvirtino, kad aplink Kažokiškes gyvenantys žmonės nežino, ar gali gerti karvių pieną, rinkti uogas ir grybus. Pasak jo, iki šiol nėra atlikta jokių tyrimų dėl sąvartyno poveikio.

„Prieš kelerius metus buvo derybos, pokalbiai, kad tuometinis Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras skirtų dalį lėšų tyrimui, bet viskas baigėsi diskusijomis už stalo“, - spaudos konferencijoje teigė A.Adomaitis.

Kazokiškių sąvartynas turėtų būti naudojamas iki 2027 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių