Quantcast

Skaitiklis įsijungė: daugiafunkcį Vilniaus kompleksą žadama užbaigti per trejus metus

Antradienį įsigaliojusioje daugiafunkcio komplekso (DK) koncesijos sutartyje numatoma, kad nuo šios dienos stadionas turi būti pastatytas ir pradėti veikti per 3 metus – tokia yra koncesininko atsakomybė. Daugiafunkcio komplekso su nacionaliniu stadionu statybos pabaiga planuojama 2025-ųjų balandį.

Pasak Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, dabartinė sudėtinga ekonominė ir žaliavų situacija tik patvirtino, kad sprendimas kurti daugiafunkcį kompleksą koncesijos būdu buvo teisingas ir toliaregiškas.

„Jei būtume pasirinkę viešųjų pirkimų kelią – šiuo metu nacionalinio stadiono mitas ir toliau būtų prasitęsęs be realios galimybės jį įgyvendinti. Dabar jau turime konkretų terminą – treji metai nuo šiandien, ir Šeškinės kalva virs didžiausiu sporto kompleksu Lietuvoje”, – teigia Vilniaus meras.

„Sutarties įsigaliojimas – svarbus žingsnis projekte. Po šiuo teisiniu terminu slepiasi daugybė nematomų procedūrų ne tik vietinėse bet ir tarptautinėse institucijose, be kurių palaiminimo projektas negali judėti į priekį. Tačiau svarbiausia yra tai, kad sutarties sąlygos nuo šiol formaliai įpareigoja šalis šį sporto kompleksą paversti realybe. Kita vertus, siekiant taupyti laiką, su koncesininku dalį sklypo paruošimo ir projektavimo darbų, taip pat derybas su UEFA pradėjome dar iki įsigaliojant sutarčiai“, – sako Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Dabar jau turime konkretų terminą – treji metai nuo šiandien, ir Šeškinės kalva virs didžiausiu sporto kompleksu Lietuvoje.

Pagal projekto terminus, numatyta, kad visi buvusių konstrukcijų griovimo ir sklypo paruošimo darbai bus baigti iki rugsėjo. Techninis projektas bus parengtas iki 2023 m. sausio. Iki tol taip pat planuojama gauti statybą leidžiantį dokumentą, o faktiniai statybos darbai numatyti nuo 2023 m. sausio iki 2025 m. balandžio mėnesio. Komplekso veiklos pradžia planuojama jau 2025 m. birželį.

„Sutarties įsigaliojimas mums reiškia reikšmingo ir daug pastangų pareikalavusio etapo pabaigą. Procesas vyko ir vyksta itin nestabilioje, sunkiai prognozuojamoje aplinkoje, todėl šiuo metu vadovaujamės „žingsnis po žingsnio“ strategija. Griovimo ir aikštelės paruošimo darbai turėtų būti užbaigti numatytu laiku, todėl šiuo metu visos pastangos sutelktos sėkmingam projektavimo etapo užbaigimui“, – pažymėjo „BaltCap Infrastructure Fund“ partneris Šarūnas Stepukonis.

Pagal sutarties įsigaliojimo sąlygas, dar pernai Vilniaus miesto savivaldybė sujungė atskirus žemės sklypus ir 22 ha teritoriją Ozo g. 27 išnuomojo UAB „BaltCap“ visam statybos laikotarpiui bei atleido koncesininką nuo žemės nuomos mokesčio. O šiais metais susitarta ir dėl sąlygų, susijusių su būsimaisiais projekto sprendiniais.

Koncesininkas UAB „BaltCap“ savo ruožtu pasirinko pagrindinius projekto tiekėjus. Techninį komplekso projektą rengs lietuvių bendrovė „Cloud architektai“, į pagalbą pasitelksianti Didžiosios Britanijos architektūros įmonę „Populous“. Rangos darbus atlikti planuoja UAB „Veikmės statyba“. O objekto valdymo ir priežiūros paslaugas teiks estų įmonė SOL Baltics OÜ.

Planuojama, kad Ozo g. 27 bus pastatyti aštuoni statiniai, į kuriuos įeina daugiau objektų – nacionalinis stadionas su sporto muziejumi viduje, sporto centras su krepšinio, rankinio, gimnastikos, bokso salėmis ir futbolo aikšte ant stogo, dar dvi futbolo treniruočių aikštės šalia sporto centro, lengvosios atletikos apšilimo zona, lengvosios atletikos stadionas, kultūros centras ir 300 vietų vaikų darželis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Afera

Afera portretas
Nacionalinė 300 mlnafera su Landsbergių prieskoniu. Skaitykite "Vakarų ekspresą"

Vitas

Vitas portretas
Žveng žirgelis lankoj,juodbėrėlis lankoj....Niekada Vilnius stadiono nepastatys.

?

? portretas
O kodėl tas svajonių jaunikis nestatė stadiono savo kadencijos metu, o tik prastūmė savo įmonę kuri turėtų statyti iš kitos kadencijos lėšų? Negi kita valdžia neturės savigarbos ir nenuspręs tobulinti projekto dabartinį sustabdant ir panaikinant?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių