Quantcast

Siūloma skelbti, kieno garbei pavadintos Vilniaus gatvės

Ar žinote, už kokius nuopelnus Vilniuje gatvės yra pavadintos T. Narbuto, M. Katkaus, J. Galvydžio, V. Nagevičiaus garbei? Ne? Seimo narys Petras Auštrevičius greičiausiai nežino taip pat, todėl siūlo sostinei valdžiai įrengti lenteles su informacija, kieno garbei pavadinta viena ar kita sostinės gatvė.

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys P.Auštrevičius jau kreipėsi į Vilniaus miesto merą Vilių Navicką, siūlydamas po sostinės gatvių pavadinimais pakabinti lenteles, kuriose būtų išdėstyta glausta informacija apie gatvių pavadinimuose minimų iškilių žmonių įsimintinus biografijos faktus bei jų indėlį į šalies ir miesto istoriją.

„Vilniuje, ypač - senamiestyje, yra daug gatvių, kurioms suteikti Lietuvai nusipelniusių žmonių vardai. Vis dėlto šių asmenybių biografijos ir nuopelnai iki šiol nepagrįstai lieka nežinomi ne tik užsienio turistams, bet dažnai - ir vietos gyventojams", - įsitikinęs P.Auštrevičius.

Anot jo, tokia praktika taikoma kai kuriuose Europos miestuose, todėl, įdiegus informacines lenteles Vilniuje ar panaudojus kitas informacijos pateikimo formas, būtų skatinamas šalies piliečių ir užsienio svečių domėjimasis Lietuvos istorija bei jos herojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių