Quantcast

Per šimtą žmonių Vilniuje prisijungė prie tarptautinio protesto prieš klimato kaitą

Daugiau kaip šimtas žmonių penktadienio popietę susirinko į protesto akciją Vilniaus centre reikalauti politikus imtus skubių priemonių kovoti su klimato kaita.

Demonstrantai prie Vyriausybės rūmų skandavo šūkį „Lietuva už klimatą“, laikydami plakatus „Keiskime politiką, o ne klimatą“, „Ateities žiema – amžinas lapkritis“, „Stop klimato krizei“.

Akcijos prieš klimato kaitą penktadienį vyksta daugelyje Europos šalių, į jas daugiausia renkasi jauni žmonės. Vokietijoje į demonstracijas susirinko dešimtys tūkstančių demonstrantų.

„Atėjau, nes man rūpi klimato krizė. Žemėje vyksta nenumaldomi pokyčiai dėl žmogaus veiklos“, – BNS sakė akcijos dalyvė 26 metų Ieva Budraitė.

„Turime imtis labai skubių priemonių keisti žemės ūkio, transporto ir pramonės sektorius, kad būtų sumažintos CO2 emisijos“, – pridūrė ji.

37 metų Laurynas Okockis sakė, kad kitose Europos šalyse vykstantys renginiai paskatins ir lietuvius atkreipti dėmesį į klimato kaitos problemą.

„Tai labai šaunus renginys ir postūmis mums, lietuviams, pasitempti ir reikalauti iš savo vadovų priimti sprendimus“, – teigė jis.

Pastaraisiais mėnesiais Europoje tūkstančiai jaunuolių ėmė jungtis į švedų aktyvistės Gretos Thunberg (Gretos Tunberg) inicijuotą judėjimą už kovą su klimato kaita „Penktadieniai ateičiai“ (Fridays for Future).

Aktyvistės įkvėpti paaugliai penktadieniais užuot sėdėję pamokose dalyvauja demonstracijose, tačiau toks jaunimo įsitraukimas sulaukė prieštaringos politikų reakcijos.

Mokslininkai sutaria, kad prie klimato šilimo prisideda žmogaus ūkinė veikla, dėl kurios didėja vadinamąjį šiltnamio efektą sukeliančios dujos.

Besikeičiantis klimatas daro įtakos ir Lietuvai – dažnesni atlydžiai žiemą kenkia keliams, statybų sektoriui, dėl staigesnių orų pokyčių ir ilgesnių sausrų kenčia ūkininkai.

Lietuvos Vyriausybė sako, kad kovojant su klimato kaita siekiama didinti energinį efektyvumą, mažinti automobilių taršą.


Šiame straipsnyje: klimatasklimato kaitaprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas  inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
JAU PRIEŠ 15 metų, LIETUVOS MOKSLŲ AKADEMIJAI, MOKSLŲ TARYBAI, UNIVERSITETAMS, PROFESORIAMS, BUVO PRANEŠTA, KAD : SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA buvo įminta per 500 seniausiųjų kultūrų šaltiniai! Buvo PRANEŠTA, kad Pastarieji leido ATRASTI TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!!! Šia tema buvo parašytos ir išleistos šešios knygos. Daugelis šių knygų ir dabar dar MERDI įvairiausių institucijų profesorių stalčiuose! DARAU išvadą, kad GLOBALIUS ATRADIMUS profesoriai blokuoja, kad esu 41-jų TREMTINYS! O šie ATRADIMAI reikalingi - ne tiktai KAUNUI ar LIETUVAI, bet ir PASAULIUI! Tad, "MOKSLININKAI", baikim su demonstracijomis "juokint vištas", o IMKIT Į RANKAS ir studijuokit, inž. ROMUALDO ZUBINO KNYGAS : "Perkūnas", PER PRAEITĮ Į ATEITĮ", ""PRAREGĖJIMAS", "TVANAI DIEVAI CIVILIZACIJOS" ir t.t.

Anonimas

Anonimas portretas
Kvaili dykinėtojai susirado sau pramogą.

Norma Stewart

Norma Stewart portretas
Geriausias pasiulymas ... „Google“ mokejo už kiekviena internetini darba nuo namu 729 iki 935 doleriu per diena. Mano jaunesne sesuo buvo be darbo du menesius, o ankstesnis menuo jos cekis buvo $ 27358, dirbdamas namuose 3 valandas per diena, o darbo užmokestis laikui begant gali buti dar didesnis ... todel aš pradejau >>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­r­­k­­L­­i­­n­­ks3.C­­o­­m
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių