Pereiti į pagrindinį turinį

Šilta kėdė savivaldybės taksi vadovui jau paruošta

2012-03-30 19:45
Šilta kėdė savivaldybės taksi vadovui jau paruošta
Šilta kėdė savivaldybės taksi vadovui jau paruošta / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Kitą savaitę paaiškės, kas vadovaus sostinės merijos kuriamam taksi parkui „Vilnius veža“ – bus skiriamas šios viešosios įstaigos direktorius. Kandidatas jau parinktas, tačiau jo pavardė vis dar nutylima.

Taksi paslaugų verslu užsimojusi užsiimti merija – nesnaudžia. Kitą savaitę rinksis „Vilnius veža“ bendrovės steigėjai – savivaldybės administracijos ir „Vilniaus viešojo transporto“ atstovai. Tada ir paaiškės, kas vadovaus būsimam merijos taksi parkui. „Bus išrinkta taryba, valdyba ir paskirtas direktorius“, - aiškino „Vilniaus viešojo transporto“ direktorius Gintas Nakutis.

Konkursas viešosios įstaigos vadovo pareigoms užimti skelbiamas nebus. „To ir neplanavome, nes tai neprivaloma“, - kalbėjo G. Nakutis. Jo teigimu, dėl būsimo vadovo jau sutarta, ir jis su kuria nors politine susijęs nebus.Būsimasis direktorius, suderinęs su įstaigos valdyba, nustatys etatų skaičių, darbuotojų pareigybes ir atlyginimus.

Savivaldybės atstovai „Vilniaus dienai“ yra aiškinę, kad būsimame taksi parke galėtų dirbti apie 300 taksistų ir dar 16 darbuotojų: direktorius, vadybininkai, dispečeriai ir kt. Netgi prognozavo, kad taksi vairuotojų alga popieriuje būtų 2 tūkst. litų.

Įsteigus įstaigą ir paskyrus direktorių, bus skelbiamas ir konkursas naujiems automobiliams pirkti. Planuose – šimtas dujomis varomų mašinų. Automobilius viešoji įstaiga pirks konkurso būdu. „Būtų perkama išperkamąja nuoma, už juos būtų sumokėta per trejus metus, nes tai yra laikotarpis, kuriam gamintojai dažniausiai duoda priežiūros garantijas", – anksčiau yra skelbusi merija.