Quantcast

Šiemet Vilniuje bus atidarytos dvi naujos bendradarbystės erdvės

Bendradarbystės erdvių plotas Skandinavijos ir Baltijos šalyse šiemet padidės 24 proc. iki 690 tūkst. kv. m, o Vilniuje per šį laikotarpį bus atidarytos dvi bendradarbystės erdvės.

Tai paskelbta tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“ pavasario Skandinavijos ir Baltijos šalių nekilnojamojo turto rinkos apžvalgoje.

Tyrimas taip pat parodė, kad bendradarbystės erdvių pasiūla Vilnius pralenkė kitas Baltijos šalių sostines ir susilygino su didžiaisiais Skandinavijos miestais. Šiuo metu Vilnius siūlo apie 20 skirtingų bendradarbystės erdvių. Kaune šiuo metu yra 10-15 skirtingų tokio tipo darbo erdvių.

„Newsec“ pastebi, kad bendradarbystės erdvėse vis labiau ima dominuoti smulkios, 2-10 darbuotojų įmonės. Jos Skandinavijos ir Baltijos šalyse dabar sudaro apie 65 proc. visų bendradarbystės erdvių nuomininkų. Kiti nuomininkai - laisvai samdomi specialistai - 19 procentų, didesnės įmonės - maždaug 16 procentų.

„Dar viena ryškėjanti tendencija - iki šiol bendradarbystės erdvėse dominavusius jaunus specialistus palaipsniui papildo ir vidutinio arba vyresnio amžiaus asmenys: 55 proc. bendradarbystės erdvių narių amžius siekia 30-50 m., o kas aštuntas yra vyresnis nei 50 metų amžiaus“, - teigia „Newsec“ ekspertai.

Be to, keičiasi ir nuomininkų struktūra - programuotojų anksčiau pamėgtose bendradarbystės erdvėse kuriasi ir kitų sričių įmonės, jose dirba daugiau moterų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių