Quantcast

Šiemet varvekliai ant stogų susiformavo labai greitai: ką svarbu žinoti?

  • Teksto dydis:

Šiemet sniegas ir varvekliai pasipylė labai gausiai ir staigiai. Kad ir kokie gražūs varvekliai būtų, žmonėms reikia elgtis atsargiai ir kreiptis į atitinkamas tarnybas, kad būtų panaikintas pavojus aplinkiniams.

Ką daryti, atsiradus varvekliams, LNK pokalbis su „Mano Būsto“ atstovu Pauliumi Ugianskiu.

– Kokia situacija, ar daug Vilniuje varveklių?

– Šiemet ne tik sniego daug, bet ir labai greitai susiformavo varveklių ant stogų. Nors atrodo, kad tai labai gražus ledo darinys, tačiau iš tikrųjų kelia pavojų ir reikėtų elgtis atsakingai šiomis dienos, kai jie formuojasi.

– Ar sulaukiate daug pranešimų? Ar įtempta situacija?

– Visada tokiais atvejais turime nemažai pranešimų, kadangi tai nekasdienis reiškinys. Dirbame dviem etapais. Pirmiausia mūsų specialistai inspektuoja pavojingiausius daugiabučius, važiuoja, žiūri ir tikrina. Tai vykta tiek dieną, tiek naktį. Pavojingiausias zonas tveria, kad žmonės nevaikščiotų, tada užsakomas darbų vykdymas, numušami varvekliai, nukasamas sniegas,  surenkamos visos atliekos.

– Kaip vyksta pats darbas?

– Labai priklauso nuo pastato tipo. Yra pastatų, kur neįmanoma žmogui užlipti, ypač kur seni stogai, senamiesčio, naujamiesčio zonos. Tačiau yra tokių stogų, kur užtenka pakilti, užlipti darbininkams aukštalipiams ant stogų ir su specialia įranga nuvalyti, numušti varveklius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Patiems žmonėms turbūt to daryti nereikėtų. Ar būna atvejų, kada patys bando nuvalyti?

– Be abejo. Nereikia to daryti patiems. Visų pirma, tai stogas, tam žmogus turi turėti specialią įrangą, didelė tikimybė paslysti. Pamačius varveklius geriausia iš karto skambinti namo prižiūrėtojui ir neužsiimti saviveikla.

– Ką reikėtų daryti pirmiausia, pamačius besiformuojančius varveklius?

– Mes savo klientams visiems išsiuntėme žinutes, su tam tikromis instrukcijomis. Visų pirma, neiti į zonas, kurios aptvertos, netingėti pakelti galvos, neiti palei pastatų stogus. Tėveliai turėtų neleisti vaikams eiti palei stogus. Tai tikrai pavojinga. Lygiai taip pat norėčiau vairuotojų paprašyti, kad nestatytų automobilių palei gyvenamųjų namų sienas, gabalas tikrai gali sudaužyti automobilį ar padaryti kitos žalos.

– Kai pamatomi varvekliai senamiestyje ar mieste, kur kreiptis?

– Jeigu žmogus pilietiškas, tegul kreipiasi į pastato savininką, administratorių, telefonai nurodyti laiptinėse, prie įėjimų.

– Ar galima sakyti, kad šiemet varveklių sezonas prasidėjo anksčiau?

– Be abejo, visi pastebėjo, kad ir sniego šiemet anksti prisnigo. Praėjusiais metais varveklių buvo tik sausio, vasario mėnesiais. Šiemet toks reiškinys ankstyvas.


Šiame straipsnyje: varvekliaiLNK turinysžiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Is kur tie varvekliai

Is kur tie varvekliai portretas
globalaus atsilimo salygomis!?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių