Quantcast

„Siemens“ Vilniuje už 1,4 mln. eurų atnaujins šviesoforų sistemą

  • Teksto dydis:

Šviesoforų sistemą Vilniuje atnaujins Vokietijos inžinerijos milžinės „Siemens“ Lietuvos filialas, laimėjęs konkursą.

Sistemos atnaujinimo darbai, kaip informuoja savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“, kainuos 1,4 mln. eurų ir truks iki 2018 metų vasaros. Sutartis numato, kad bendrovė trejus metus prižiūrės sistemą - atnaujins jos techninę įrangą ir įdiegs naujausią eismo valdymo programos versiją.

Sistemos atnaujinimas apims centrinę miesto dalį bei judriausius rajonus: Centrą, Naujamiestį, Senamiestį, Antakalnį, Žirmūnus, Šnipiškes, Naujininkus, Žvėryną.

Laikinai „Susisiekimo paslaugų“ direktoriaus pareigas einantis Vaidotas Meškauskas sako, kad miesto šviesoforų reguliavimo sistema buvo įdiegta prieš 10 metų, todėl ją atnaujinti būtina.

„Greitesnis šviesoforų reguliavimo ir valdymo sistemos reagavimas į staigius srautų pokyčius, kur kas lankstesnis sistemos prisitaikymas prie transporto, dviratininkų bei pėsčiųjų eismo – tik keli iš svarbiausių būsimųjų pokyčių. Efektyvesnis srautų reguliavimas bus naudingas vairuotojams ekonomiškai, o sutrumpėjus prastovų laikui tam tikrose gatvėse sumažės ir aplinkos tarša“,  – pranešime sakė V. Meškauskas.

Atnaujinant sistemą bus įdiegtas ir transporto srautų tyrimų ir analitikos paketas, leisiantis greičiau nustatyti spūsčių priežastis.

Tokios šviesoforų reguliavimo ir valdymo sistemos, anot „Susisiekimo paslaugų“, veikia Insbruke, Vienoje, Brėmene, Frankfurte, Diuseldorfe, Volfsburge, Esene ir kituose didžiuosiuose Vokietijos miestuose.

Šiuo metu Vilniuje yra daugiau nei 270 šviesoforais reguliuojamų ir valdomų sankryžų, kuriose įrengta virš 5,3 tūkst. šviesoforų. Eismo srautus mieste fiksuoja daugiau nei 2,6 tūkst. transporto ir virš 900 pėsčiųjų jutiklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

One

One portretas
Ir negana to vėl duoda tam pačiam Siemensui, kuris per pirmą įrengimą pridarė tiek nesąmonių.

Laumonas

Laumonas portretas
Lietuvoje turime gausias inžinierių pajėgas, nekvailus mokslininkus, kurie sugeba spręsti optimizavimo uždavinius, bet gaila, kad politikai nusprendžia, kad tik vokiečiai yra protingi ir tik Vokietijos kompanijos gali pagaminti kokybišką produktą. Vėliau kalbame, ką turime daryti, kad LT būtų aukštą pridėtinę vertę kurianti šalis...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių