Quantcast

Šiauliuose jau rengiamasi arenos įkurtuvėms

Kol Kauno politikai tuščiažodžiavo, Šiauliai sugebėjo pasistatyti naujus sporto ir pramogų rūmus.

Kol Kauno politikai tuščiažodžiavo, Šiauliai sugebėjo pasistatyti naujus sporto ir pramogų rūmus.

Turėjo aiškų planą

Prieš trejus metus Šiaulių miesto taryba nusprendė statyti naujus sporto rūmus. Šių metų liepos pabaigoje 5,5 tūkstančio vietų arena bus oficialiai atidaryta. Šiuo metu čia vyksta paskutiniai kosmetiniai darbai.

Pasak Šiaulių savivaldybės atstovo, atsakingo už arenos projektą, Edvardo Pelecko, naujosios arenos kaina - 75,5 milijono litų. Konkursą laimėjęs “Panevėžio statybos trestas” šį objektą buvo įvertinęs 63,5 milijono litų, tačiau vėliau buvo užsakyti papildomi darbai, tai pat už daugiau nei 2 milijonus litų įsigytas vaizdo ekranų kubas.

49 milijonai litų Šiaulių arenai skirti iš ES struktūrinių fondų. Iš Valstybės investicijų programos gauta 8,5 milijono litų bei žadama skirti dar 5 milijonus.

“Pernai išsirinkome operatorių. Juo tapo bendrovė “Pramogų sala”. Pagal sutartį, jeigu jie gaus mažesnį nei 5 procentai pelną, miestas turės skirti iki 700 tūkstančių litų dotacijų”, - sakė E.Peleckas.

Šiaulių arena kol kas neturi jokios kompanijos pavadinimo. “Derėjomės su “Teo”, tačiau nepavyko susitarti. Ateityje ieškosime kitos kompanijos. Už pavadinimą kasmet tikimės gauti apie 200 tūkstančių litų”, - sakė Šiaulių savivaldybės atstovas.

Projektavo ir amerikietis

Šiaulių areną projektavo kauniečių architektų komanda, bendradarbiaudama su kolega iš JAV Algimantu Bubliu. Pastarasis yra suprojektavęs žymiąją “Pistons” areną Detroite.

“Nuo statybų pradžios iš Šiaulių arenos man buvo siunčiamos tik nuotraukos. Dabar viską pamačiau realybėje. Tikrai nenusivyliau. Pamačiau įdomių ir racionalių sprendimų”, - “Kauno dienai” teigė A.Bublys.

Architektas Eugenijus Miliūnas pasakojo, kad projektuojant Šiaulių areną akcentuotas šiuolaikiškumas ir funkcionalumas. “Čia nerasite pompastikos”, - sakė architektas.

Arenos fasadui panaudotas holografinis stiklas. Saulėtą dieną jis švyti įvairiomis spalvomis. Arenos viduje įrengti keli restoranai, barai. Čia veiks ir fitneso klubas, bokso treniruočių salė. Yra apšilimo aikštė krepšininkams.

Žvilgsnis krypsta į Nemuno salą

E.Miliūnas kartu su A.Bubliu yra ir sporto rūmų projekto Nemuno saloje bendraautoriai.

“Jeigu miesto vadovai nuspręstų vėl grįžti prie mūsų projekto, manau, visą techninę dokumentaciją baigtume rengti per pusę metų”, - sakė E.Miliūnas.

Ketvirtadienį Šiauliuose lankėsi įvairių Kauno miesto tarybos frakcijų atstovai.

Kaip ir šiauliečiai, Kauno politikai prieš trejus metus nusprendė statyti naujus sporto rūmus. 2006-ųjų pabaigoje arba 2007-ųjų pradžioje Nemuno saloje stovės naujieji sporto rūmai.

Tai ne citata iš fantastinio romano, o prieš trejus metus buvusios Kauno valdžios dalyti pažadai. Žlungant deryboms su prancūzais, dalis politikų mano, kad Nemuno saloje sporto rūmai galėtų būtų statomi pagal E.Miliūno projektą.

“Nėra abejonių, kad derėtų sugrįžti prie E.Miliūno projekto. Be to, jis jau pastatė areną Šiauliuose, įgavo patirties, todėl Kaune išvengtų mažų trūkumų ar minusų. Prisimenu, kai buvo miesto taryba nusprendė skelbti koncesijos konkursą, mes buvome įsitikinę, kad arena bus statoma pagal kauniečio projektą. Visi nustebome, kai prancūzai pristatė savo viziją”, - teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Erikas Tamašauskas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių