Quantcast

SGD terminalas pristatomas tarptautiniame ES dujų rinkos forume Briuselyje

  • Teksto dydis:

Trečiadienį bnedrovės „Klaipėdos nafta“ Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo projekto direktoriaus pavaduotojas Tadas Matulionis vieši Briuselyje, kur dalyvaus dujų pramonės asociacijos „GasNaturally” vardu rengiamame forume. Šis forumas – tai vienas iš Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginių.

Šiame svarbiame dujų pramonei tarptautiniame ES dujų forume „Making a Clean Future Real, GasNaturally“ (lt. „Švarios ateities realybė“) taip pat dalyvaus LR Prezidentės vyriausiasis patarėjas dr. Nerijus Udrėnas, Europos Bendrijos laivų savininkų asociacijos (ECSA), suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) darbo grupės pirmininkas Ludovic Laffineur, Europos Komisijos Klimato politikos generalinio direktorato, Strategijos ir ekonominio vertinimo skyriaus vadovas Stefaan Vergote ir kiti garbūs svečiai. 

T.Matulionis pradės pirmąją forumo sesiją „Dujų infrastruktūra ir inovacijos Europoje“ ir kalbės apie Klaipėdoje statomo SGD terminalo projektą, analogiškų projektų įvairovę bei dujų tiekimo saugumą. 

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Roko Masiulio, tai itin svarbus dujų pramonei renginys, vienijantis Europos dujų pramonės lyderius, ir kurio metu Lietuva turi galimybę pristatyti būsimą SGD terminalą bei jo galimybes.

Bendrovė „Klaipėdos nafta“ yra nuolat kviečiama dalyvauti  tarptautinėse pasaulinėse konferencijose, nes SGD terminalo projekto vykdymo tempas ir kokybė yra viešai pripažinti tarptautinėje erdvėje.

„GasNaturally“ vienija 7 dujų pramonės organizacijas, tarp kurių – EUROGAS. Tai asociacija, atstovaujanti Europos dujų didmeninės bei mažmeninės prekybos ir platinimo sektorių, įkurta 1990 metais.

Valstybei priklauso 72,32 proc.  „Klaipėdos naftos“ akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
O ką mano Skurdžius..juk jo komisija nenori to terminalo....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių