Quantcast

Šeštadienį sostinėje prasideda Lietuvos sambo čempionatas

Šeštadienį bei sekmadienį Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose (Žirmūnų 1e) vyks Lietuvos sambo čempionatas, kuriame daugiau nei 200 dalyvių iš visos šalies pagal svorio kategorijas rungsis sportinio (vyrai ir moterys) bei kovinio (vyrai) sambo dvikovose.

Pasak Lietuvos sambo federacijos, turnyre ne vienas gerai žinomas sportininkas. Čempionių titulus gins Aurelija Šukytė (svorio kategorija iki 68 kg) bei Santa Pakenytė (+80 kg).

Kovinio sambo kovose išvysime Europos prizininką Donatą Karloną (62 kg), dukart pasaulio čempioną Sergejų Grečichą (68 kg) ir pasaulio čempionato prizininką Tadą Rimkevičių (+100 kg).

„Lietuvos sambo čempionatas - atspirties taškas Lietuvos sportininkams į Europos ir pasaulio čempionatus. Praėjusiame pasaulio SAMBO čempionate dalyvavo 26 mūsų imtynininkai, iškovojome 3 medalius. Tokius kovotojus, kaip Sergejus Grečicha žino visas sambo pasaulis. Apginti pasaulio čempiono titulo nepavyko, ginsim Lietuvos titulą“, pirmenybių išvakarėse kalbėjo Lietuvos sambo federacijos prezidentas Eduardas Rudas.

Lietuvos sambo čempionatai pradėti skaičiuoti nuo 1954 metų, kuomet įvyko pirmasis šalies sportinio sambo vyrų čempionatas. Tad savaitgalio turnyras - 59-osios Lietuvos sambo pirmenybės, kuriose dalyvauja vyrai.

Moterys dėl Lietuvos sambo čempionių titulų kovoti pradėjo prieš 24 metus, o pirmasis šalies kovinės sambo čempionatas įvyko 2004 metais.


Šiame straipsnyje: sambočempionatasVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aaa

Aaa portretas
O tai ka ten daro Dziudojistai ?! juk cia SAMBO cempionatas

Che G

Che G portretas
Judo rodo Sambo, kaip reikia imtyniauti...

Jeen

Jeen portretas
Puiki sporto saka, kuri yra artima senajai japonu dziudo ir dziudzitsu. Manau ateityje bus kaip JAV free sambo; kovos metu bus galima atlikti daugiau skausmingu veiksmu. Gaila, kad kai kurie dziudo veikejai draudzia sportininkams dalyvauti sambo varzybose. Bet taip gali buti tik Lietuvoje. Deja. O sambo imtynese kovoja ir klasikai ir laisvu imtyninkai, bjj ir zinoma dziudoistai. Tai demokratiska. Mokykis dziudo "vadove".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių