Pereiti į pagrindinį turinį

Šešios „ūdros“ nėrė į ledinį Vilnios vandenį

2012-02-25 19:17
Šešios „ūdros“ nėrė į ledinį Vilnios vandenį
Šešios „ūdros“ nėrė į ledinį Vilnios vandenį / Simono Švitros nuotr.

Penktadienio vakarą Užupyje šalčio nebijantys entuziastai surengė žaismingą šventę - šoko į ledinę Vilnią.

Visi, kurie renkasi aktyvų ir suburiantį geros valios žmones laisvalaikį, kuriems maudynės lediniame vandenyje – kūno ir sielos atgaiva, o ne piršto sukiojimas prie smilkinio, buvo kviečiami atvykti prie srauniosios Vilnios ir įsilieti į „ūdrų“, „ruonių“ bei „bebrų“ būrį. Ar bent pajusti tą entuziazmo kupiną atmosferą. Renginys sulaukė ir dalyvių, ir žiūrovų dėmesio.

Prie „Užupio meno inkubatoriaus“ šešios „ūdros“ šoko į ledinę upę. „Viskas prasidėjo nuo to, kad praėjusį savaitgalį dalyvavau šventėje „Palangos ruoniai 2012“. Išsimaudžiau jūroje, patiko. Įvyko tarsi tokios lažybos. „Facebooke“ paskelbiau: jei mano įrašą „Youtube“ peržiūrės 500 kartų, pasižadu išsimaudyti Vilnioje“, - sakė iš vandens išlipęs Patrikas Balsys.

Vyras teigė, jog svarbiausia, kad atsirado bendraminčių. O maudynės šaltame vandenyje jam nėra didelė naujiena, nes ankstyvą pavasarį prausdavosi sniegu. „Tikrai nešalta“, - šypsodamasis tikino entuziastas.

Dalyviai prasitarė, kad norėtų šį renginį paversti tradicija - kad paskutinis vasario penktadienis taptų Užupio „ūdrų“ maudynėmis. Šis renginukas buvo bandomasis, o kitais metais jo iniciatoriai tikisi sulaukti ir „ruonių“ iš pajūrio.