Quantcast

Šermukšnių gatvėje ruošiamasi 30 šermukšnių sodinimui

  • Teksto dydis:

Vilniaus Šermukšnių gatvės remonto darbams artėjant prie pabaigos, pradėtos ruošti specialios duobės, kuriose bus pasodinta 30 šermukšnių.

Šioje gatvėje dar vasarą buvo pradėti remonto darbai. „Vilniaus energija“ šioje gatvėje keitė šilumos trasą. Avarinės būklės, susidėvėjusi, nuolat remontuota daugiau nei 30 metų šilumos trasa bus pakeista nauja. Vilniaus miesto savivaldybė taip pat baigia atnaujinti pėsčiųjų zoną – įrengiama nauja danga, šviestuvai, suoliukai, šiukšlių dėžės, o vietoj sergančių ir pavojų keliančių liepų bus pasodinti 30 šermukšnių.

Želdynų specialistai nustatė, kad šioje gatvėje augančios liepos buvo sergančios, kadaise netinkamai nugenėtos, tarp jų buvo statomi automobiliai, todėl atsirado žievės pažeidimų. Jos taip pat kėlė pavojų aplinkiniams, kilus stipresniam vėjui galėjo griūti ir sužaloti žmones ar transporto priemones. Todėl ir buvo nuspręsta šiuos medžius nukirsti, o vietoj jų pasodinti Šermukšnius.

Vilniuje kapitalinio remonto darbai šiais metais atlikti ir Žvejų, Vasarios 16-osios gatvėse. Darbai buvo planuoti kartu su šilumos trasų rekonstrukcijos darbais, taip sutaupant darbų vykdymo lėšas – sutvarkius požeminius tinklus, remontuojama ir gatvė, šių darbų neatidedant.
Vilniuje ištisinio asfaltavimo būdu per du mėnesius jau sutvarkyta beveik 4 km gatvių kelio dangos, pradėtos tvarkyti Šiaurės, S. Batoro, Žemosios, Daubėnų, Ukmergės ir Kareivių gatvės. Vilniuje 2013 metais ištisinio asfaltavimo būdu sutvarkytos 42 gatvės ir įvairių gatvių atkarpos, kurių bendras ilgis siekia beveik 18 kilometrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių